Nes(p)retni kip svetog Martina de Porresa (FOTO: Screenshot)
Nes(p)retni kip svetog Martina de Porresa (FOTO: Screenshot)

Ravnatelj je odmah angažirao lokalnog umjetnika da učini što se učiniti da kako bi kip mogao biti ponovo otkriven.


Ravnatelj jedne privatne katoličke škole u Adelaideu naredio je da se hitno prekrije tek postavljeni kip svetog Martina de Porresa jer je tako loše izveden da izaziva neugodne primisli.

Vezani članci Zmija na stablu Kolika je! Spazili ogromnu zmiju na krovu, a tek je onda uslijedilo pravo iznenađenje Fail Školska godina nije počela bajno, vidi se da je mnogima nedostajalo fizičke aktivnosti

Ideja kipara iz Vijetnama bila je prikazati Martina de Porresa kako nekom djetetu daje štrucu kruha, ali je taj čin toliko nes(p)retno riješen da će vas i same asocirati na nešto beskrajno neugodno i vulgarno.

Ravnatelj Simon Cobiac odmah se ispričao uvrijeđenima, pa je angažirao lokalnog kipara da učini što se učiniti da kako bi kip mogao biti ponovo otkriven.

Martin de Porres rođen je u Limi, a za života se isticao kao borac za siromašne. Brinuo je, između ostalog, o siročadi i osnovao dječju bolnicu.

Ljudi su ga smatrali čudotvorcem te su govorili da može levitirati, da posjeduje sposobnost bilokacije, kao i da je u stanju komunicirati sa životinjama.

Papa Grgur XVI. beatificirao ga je još 1837. godine, a kanonizirao ga je papa Ivan XXIII. 130 godina kasnije, točnije 1962. Smatra se zaštitnikom brojnih, a pogotovo onih koji traže sklad i mir među rasama.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju