Drastična kazna

Smanjili mu plaću jer je predugo sjedio na toaletu: Nije znao da ga snimaju, zabilježen je svaki odlazak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požalio se da su mu smanjili plaću jer je predugo bio na toaletu na poslu.

Muškarac iz Tajvana požalio se na društvenim mrežama da mu je poslodavac smanjio plaću jer je predugo bio na toaletu za vrijeme radnog vremena. Muškarac je priznao da je proveo 50 sati na toaletu tj. oko dva sata dnevno, no žalio se da ga poslodavac nije obavijestio da bi dugi odlasci na toalet za vrijeme radnog vremena mogli rezultirati smanjivanjem plaće.

Nezadovoljni zaposlenik požalio se da je prošli mjesec radio kao pripravnik 22 dana te je ostvario 195 radnih sati. Kad mu je stigla plaća, uočio je da nedostaje novca pa se obratio ljudskim resursima, gdje mu je objašnjeno da su nadzorne kamere zabilježile svaki njegov odlazak na WC te da je na toaletu proveo 50 radnih sati.

Kako firma odobrava jedan sat dnevno za odlaske na toalet, s plaće mu je skinut iznos satnica u vrijednosti od 27,5 sati. ''Priznajem da sam puno vremena proveo na toaletu, ali je li to stvarno razlog za smanjenje plaće?'' napisao je u grupi na Facebooku u kojoj je podijelio svoje negodovanje potezom poslodavca.

Muškarac tvrdi da su mu iz tvrtke zaprijetili otkazom ako se pokuša dalje žaliti zbog smanjenja plaće, piše Oddity Central. Njegova objava na društvenim mrežama izazvala je različite reakcije pa tako neki smatraju da su mu poslodavci škrti, dok drugi tvrde da je takvo ponašanje na radnom mjestu neprihvatljivo.