Isprika nije pomogla

Hoće to tako kada te u Saudijskoj Arabiji ponese pjesma: Nadrapat će zbog plesnoga pokreta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Al Shaharani je na festivalu u Taifu ponesen pjesmom i publikom izveo dabbing, zabranjeni plesni pokret koji tamošnji Ured za suzbijanje zloporabe droga povezuje s marihuanom te drugim narkoticima.

Abdallah Al Shaharani, mladi saudijski pjevač i glumac, upravo će se uvjeriti na vlastitoj koži do koje je mjere njegova država netolerantna na pojedine zapadnjačke utjecaje. 

Al Shaharani je u utorak na festivalu u Taifu ponesen pjesmom i publikom izveo dabbing, zabranjeni plesni pokret koji tamošnji Ured za suzbijanje zloporabe droga povezuje s marihuanom te drugim narkoticima.

Dabbing je u svijet glazbe prvi unio reper Skippa da Flippa 2014. godine, a pokret se tumači kao oponašanje iskašljavanja u ruku i dodavanje džointa (ili bonga) drugoj osobi.

Pokret su ubrzo usvojili mnogi pripadnici glazbenog, glumačkog i sportskog svijeta, a njime je iznenadio i 11 godina stari norveški princ Sverre Magnus tijekom proslave priređene u čast kralja Haralda i kraljice Sonje u svibnju ove godine.

I dok mladom Sverreu Magnusu nitko nije prigovorio, "nestašnoga" Al Shaharanija privela je policija unatoč tome što se odmah na Twitteru ispričao vlastima, javnosti i nazočnima na festivalu.

Kakva ga vrsta opomene očekuje, možemo nagađati, no budući da tamošnji kazneni zakon predviđa između ostalog i kamenovanje, bičevanje ili amputaciju, možda je bolje da i ne idemo u tom smjeru.