Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Al Shaharani je na festivalu u Taifu ponesen pjesmom i publikom izveo dabbing, zabranjeni plesni pokret koji tamošnji Ured za suzbijanje zloporabe droga povezuje s marihuanom te drugim narkoticima.


Abdallah Al Shaharani, mladi saudijski pjevač i glumac, upravo će se uvjeriti na vlastitoj koži do koje je mjere njegova država netolerantna na pojedine zapadnjačke utjecaje. 

Vezani članci Bjegunac Pobjegao iz policijske postaje: Ostavili ga samog u sobi, vrlo brzo se snašao Propale u zemlju Zemlja se otvorila pod rasplesanim djevojkama i progutala svih sedam

Al Shaharani je u utorak na festivalu u Taifu ponesen pjesmom i publikom izveo dabbing, zabranjeni plesni pokret koji tamošnji Ured za suzbijanje zloporabe droga povezuje s marihuanom te drugim narkoticima.

Dabbing je u svijet glazbe prvi unio reper Skippa da Flippa 2014. godine, a pokret se tumači kao oponašanje iskašljavanja u ruku i dodavanje džointa (ili bonga) drugoj osobi.

Pokret su ubrzo usvojili mnogi pripadnici glazbenog, glumačkog i sportskog svijeta, a njime je iznenadio i 11 godina stari norveški princ Sverre Magnus tijekom proslave priređene u čast kralja Haralda i kraljice Sonje u svibnju ove godine.

I dok mladom Sverreu Magnusu nitko nije prigovorio, "nestašnoga" Al Shaharanija privela je policija unatoč tome što se odmah na Twitteru ispričao vlastima, javnosti i nazočnima na festivalu.

Kakva ga vrsta opomene očekuje, možemo nagađati, no budući da tamošnji kazneni zakon predviđa između ostalog i kamenovanje, bičevanje ili amputaciju, možda je bolje da i ne idemo u tom smjeru.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju