Veliko iznenađenje

Tinejdžerica nije znala da je trudna kad je pala u komu, a 4 dana kasnije postala je majka

Ebony Stevenson (Foto: Facebook)
Ebony Stevenson (Foto: Facebook) Foto: Facebook
Zbog neobičnog poremećaja, nije imala trudnički trbuh ni ostale simptome trudnoće.

Ebony Stevenson je 18-godišnja djevojka iz Manchestera (Velika Britanija) koja je u prosincu završila u četverodnevnoj komi nakon koje se probudila s djetetom u naručju. Ebony je 2. siječnja otišla u bolnicu jer je doživjela seriju napadaja, a nedugo nakon toga završila u medicinski induciranoj komi.

Liječnici su ubrzo shvatili da ima preeklampsiju , poremećaj u trudnoći koji se javlja kod tri do osam posto trudnica. To je iznenadilo i liječnike i rodbinu koja nije znala da je Ebony trudna. Ebony nije imala nikakve simptome trudnoće jer je rođena s dvije maternice pa je kroz trudnoću imala menstruaciju, nije imala jutarnje mučnine, a nije joj se razvio ni trudnički trbuh.

Nakon četiri dana kome, Ebony se probudila kao majka, a iako joj je ova vijest "pala iz vedra neba", odlučila je zadržati djevojčicu kojoj je nadjenula ime Elodie. "Nisam mislila da ću htjeti imati djecu, barem ne u narednih 10 godina i nikad nisam planirala biti mlada mama", kazala je Ebony za Daily Mail.

"Kada sam se probudila iz kome i shvatila da sam bila trudna i rodila, osjećala sam se preplavljeno osjećajima. Upoznavanje kćeri bilo je nadrealno. Bojala sam se da se neću moći zbližiti s njom jer se nisam imala vremena pripremiti u glavi, no sve je prošlo čudesno", priča 18-godišnja studentica sportske fizioterapije. "Dogodilo se čudo i ne bih mjenjala Elodie ni za što na svijetu".

Elodie je rođena zdrava i teška 3400 grama, a liječnici tvrde da je rođenje pravo čudo jer žene s dvije maternice obično imaju problema sa začećem i održavanjem trudniće. Zbog neobične pozicije druge maternice, Ebony nije razvila trudnički trbuh, a njezina majka primijetila je "kvrgu" na tijelu tek nakon što su joj liječnici ukazali na nju. Liječnici sumnjaju da se ona pojavila nakon što se beba pomaknula i "pokazala da je spremna za porod".