Napokon znamo

''Zašto su Hrvati opsjednuti kafićima?'' Postavio pitanje na Redditu pa dobio urnebesan odgovor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako ste se ikad pitali zašto su Hrvati opsjednuti kafićima, možda napokon imamo odgovor.

Opsjednutost Hrvata kafićima, koji su prije pandemije bili puni u bilo koje doba dana i noći, jedan je od najvećih svjetskih misterija, a možda smo napokon dobili odgovor zašto je to tako. Naime, na Redditu je netko postavio pitanje zašto su Hrvati opsjednuti kafićima pa je dobio opsežan odgovor.

''Kafić je u Hrvatskoj demo verzija Edenskog vrta, mjesto potpune moralne čistoće. Lav je ravnopravan zecu, trgovac rabljenim automobilima je ravnopravan sveučilišnom profesoru. Svi gosti su moralne vertikale koje pričaju svoje priče o junaštvu i moralnoj ispravnosti u oceanu nepravde i neznanja. U kafiću se zna što bi ministar poljoprivrede trebao napraviti. U kafiću se zna koja je trebala biti početna jedanaestorka protiv Ukrajine i kako se radi bilo koja djelatnost. U kafiću nema uhljeba, Jugoslavena ni ustaša, a od rajskog izobilja sićušna šalica kave traje satima. Kad se Rajko nagne na pletenoj stolici prema Zdravku i kad mu iz duše objasni kako on jedini u cijeloj logističkoj firmi zna kako se ispravno šalta brzina na starom MAN-u, to je onda intelektualno biserje, znanje i beskrajna dobrota onoga koji takve zlatne istine dijeli besplatno s narodom dok bi vam ih u zemaljskim institucijama poput autoškola naplatili.
Gdje bi onda drugdje čovjek u Hrvatskoj htio biti, nego u kafiću?''.

Neki su ovaj komentar prozvali najboljim odgovorom do sad, a drugi su čak predložili da se uvede u Ustav. Cijelu rapsravu koja svakim trenutkom ima sve više komentara možete pročitati u nastavku.

Zasto su Hrvati tolko opsjednuti da mogu sist u kafic i pit kavu? from r/croatia