Zagreb, kafići prvog dana popuštanja mjera
Zagreb, kafići prvog dana popuštanja mjera Foto: PIXELL

Ako ste se ikad pitali zašto su Hrvati opsjednuti kafićima, možda napokon imamo odgovor.


Opsjednutost Hrvata kafićima, koji su prije pandemije bili puni u bilo koje doba dana i noći, jedan je od najvećih svjetskih misterija, a možda smo napokon dobili odgovor zašto je to tako. Naime, na Redditu je netko postavio pitanje zašto su Hrvati opsjednuti kafićima pa je dobio opsežan odgovor.

Vezani članci Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu Dobio posao na zagrebačkom fakultetu pa postao hit zbog prezimena: ''Ostali nisu imali šanse'' Slika nije dostupna Hrvatska postala simbol nade: Internet oduševljen zvukovima s hrvatsko-kenijskog vjenčanja

''Kafić je u Hrvatskoj demo verzija Edenskog vrta, mjesto potpune moralne čistoće. Lav je ravnopravan zecu, trgovac rabljenim automobilima je ravnopravan sveučilišnom profesoru. Svi gosti su moralne vertikale koje pričaju svoje priče o junaštvu i moralnoj ispravnosti u oceanu nepravde i neznanja. U kafiću se zna što bi ministar poljoprivrede trebao napraviti. U kafiću se zna koja je trebala biti početna jedanaestorka protiv Ukrajine i kako se radi bilo koja djelatnost. U kafiću nema uhljeba, Jugoslavena ni ustaša, a od rajskog izobilja sićušna šalica kave traje satima. Kad se Rajko nagne na pletenoj stolici prema Zdravku i kad mu iz duše objasni kako on jedini u cijeloj logističkoj firmi zna kako se ispravno šalta brzina na starom MAN-u, to je onda intelektualno biserje, znanje i beskrajna dobrota onoga koji takve zlatne istine dijeli besplatno s narodom dok bi vam ih u zemaljskim institucijama poput autoškola naplatili.
Gdje bi onda drugdje čovjek u Hrvatskoj htio biti, nego u kafiću?''.

Neki su ovaj komentar prozvali najboljim odgovorom do sad, a drugi su čak predložili da se uvede u Ustav. Cijelu rapsravu koja svakim trenutkom ima sve više komentara možete pročitati u nastavku.

Zasto su Hrvati tolko opsjednuti da mogu sist u kafic i pit kavu? from r/croatia
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju