Pravo čudo

Na Facebooku objavili potresan prizor smrznutog mačka koji se uspio oporaviti

Fluffy (Foto: Facebook)
Fluffy (Foto: Facebook) Foto: Facebook
Fluffy je zaglavio u snijegu i smrznuo se, no veterinari su ga nekim čudom uspjeli spasiti.

Veterinarski centar iz Kalispella (SAD) na Facebooku je objavio fotografije mačka Fluffyja kojeg su vlasnici pronašli smrznutog u snijegu. Mačak je izašao iz kuće na temperaturi od oko -8 stupnjeva, a kada se nije vratio u topli dom, vlasnici su se zabrinuli da mu nema spasa.

Kada su ga napokon pronašli zakopanog u snijegu, izgledalo je kao da su se njihove najgore slutnje ostvarile jer je Fluffy bio zamrznut i gotovo na izdahu. Ipak su ga odlučili odvesti veterinaru gdje se nakon nekoliko sati uspio potpuno oporaviti.

Dr. Jevon Clark kaže da je normalna tjelesna temperatura mačaka 38 stupnjeva, a Fluffyju je nije uspio izmjeriti jer je najniža temperatura koju može registrirati termometar 32 stupnja. Veterinari su na kraju zagrijali Fluffyja dekama i toplom vodom, ali temperatura mu je bila preniska čak i nakon dva sata.

Na svu sreću, veterinari su ustrajali te se mačak nakon nekoliko sati postepenog zagrijavanja konačno oporavio. Prizore smrznutog i oporavljenog mačka objavljene na Facebook stranici veterinarskog centra možete pogledati u nastavku.