Mix

Ljudi koji su dobri u čavrljanju uvijek koriste ovih 5 fraza! Postanite pravi majstor za “small talk”

dva muškaraca stoje gledaju na mobitel i razgovaraju
dva muškaraca stoje gledaju na mobitel i razgovaraju Foto: unsplash.com
Sigurno ste se tijekom nekog druženja našli u situaciji s neugodnom tišinom. Onda sigurno znate i da je čavrljanje ili small talk spas u takvoj situaciji. Razbit će svaku neugodno tišinu bila ona na druženju ili u taxiju, ovih pet fraza pomoći će vam u započinjanju tema i održavanju razgovora.

Čavrljanje je svojevrsni lubrikant za razgovor koji omogućuje glatku komunikaciju, ali što ako niste dobri u tome? Kako se čini da karizmatični pojedinci uvijek znaju što reći? Kako nam govori urednik i osnivač Hack Spirita, Lachlan Brown, ispada da često koriste skup fraza koje svatko može naučiti i primijeniti.

“Zvuči zanimljivo! Možete li mi reći nešto više?”

Nije li dobar osjećaj kada netko pokaže interes za ono što govorite? To je ono što ovaj izraz čini. Ono govori osobi s kojom razgovarate da vam je njihova priča zanimljiva i da želite čuti više. Osim toga, održava tok razgovora.

„Primjetio sam…“

Ova fraza je vaše tajno oružje za početak razgovora. Može se raditi o bilo čemu što ste primijetili, bilo to neki zanimljivi modni detalj ili netko čita ili gleda određeni sadržaj. Korištenje ove fraze pokazujete da ste pažljivi i zainteresirani te vam otvara vrata za razgovor o novoj temu.

„Što mislite o…?“

Ovo je pitanje odlično kada želim uroniti u dublje razgovore. Ono je način da upoznate nečija razmišljanja i stavove. Na primjer, gledate utakmicu ili neki film na TV-u i možete upitati ostale što misle o određenom sportašu ili filmskom liku. Ne samo da održava razgovor, već možete saznati puno informacija o stajalištima i razmišljanjima vašeg sugovornika.

„Jeste li čuli za/o…?“

Ova fraza fantastičan je način da podijelite zanimljivu vijesti ili činjenicu. Ne samo da ovo predstavlja zabavnu i neobičnu temu razgovora, već poziva i druge da podijeli slične priče ili činjenice. Svijet je ipak pun čudnih i prekrasnih događaja koji mogu dodati iskru svakom razgovoru.

„Uvijek me zanimalo…“

Ovom frazom suptilno govorimo kako ne znam puno o nečemu, ali smo zainteresirani i otvoreni za učenje. To je skromno priznanje da ne znamo sve i poziv drugoj osobi da podijeli ono što zna. Na primjer, kažete li „Uvijek me zanimalo kako se radi pizza“ može dovesti do toga da strastveni kuhar podijeli tajne savršene pizze. Ponekad priznanje vlastite znatiželje može dovesti do ugodnih i zanimljivih razgovora.

Savladate li ovih par fraza i njima pridružite pokoju interesantnu činjenicu iz vlastitog života, a u sve upletete malo svoje osobnosti, stvorit ćete nova iskustva koja će vas učiniti interesantnijom osobom i vještim komunikatorom.