Mix

Napustio nas je Zeus, najveći pas na svijetu. Imao je samo tri godine

pas doga Zeus najveći na svijetu
pas doga Zeus najveći na svijetu Foto: Instagramscreenshot/@zeus_king_dane
Najviši pas na svijetu, njemačka doga Zeus, nažalost je preminuo u dobi od tri godine.

Pas je bio nevjerojatno velik, čak i za svoju vrstu, no dijagnosticiran mu je rak kostiju i odlučeno je da će mu morati amputirati nogu. Njegova obitelj pokrenula je GoFundMe u nadi da bi mogli podržati njegovu bitku.

„Želimo učiniti sve što je u našoj moći kako bismo Zeusu dali šansu za borbu, kako bismo mu pružili medicinsku skrb, tretmane i lijekove potrebne za poboljšanje kvalitete života i potencijalno produljenje njegovog vremena s nama“, rekli su u akciji prikupljanja sredstava, prenosi nam LADBible.

Ranije ovog mjeseca otišao je na operaciju, a kirurg je rekao da nije moglo bolje proći „Bio je tako dobar! Budan je nakon anestezije i na hrpi lijekova protiv bolova. Ostat će za vikend, ali jako mu je dobro i svi ga vole!“ napisala je njegova obitelj na Instagramu.

Nekoliko dana kasnije, obitelj je obaviještena da je Zeus pretrpio neke komplikacije nakon operacije. „Napravili su krvne pretrage i rendgenske snimke prsnog koša. Otkrili su da ima aspiracijsku upalu pluća što znači da ima tekućine i bakterija u plućima.“, prenosi nam LADBible.

Zeus se nažalost nije mogao boriti protiv upale pluća. Zeus je 2022. godine proglasio Guinnessov svjetski rekord kao najviši pas na Zemlji, tijekom službenog mjerenja bio je visok 1,046 m (3 ft 5,18 in).

Vlasnica se zahvalila svima na podršci u teškim trenutcima, pohvalila je veterinare i osoblje koje su se za njega brinuli te se oprostila od svog ljubimca.