Mix

Novi kozmetički trend za muškost! Tvrdi da popravlja i raspoloženje

patlidžan
patlidžan Foto: unsplash.com
O Botoxu i Juvédermu već pjevaju i ptice na grani, a procedure i postupci nisu vrijedni pažnje. Neočekivana mjesta ubrizgavanja poput stopala i mjehura počinju se pojavljivati na naslovnicama kao nova mjesta za ubrizgavanje, no ovdje ćemo pričati kako liječnici i kozmetički injektori usavršavaju još jedno anatomsko područje, a to su genitalije.

Ušli smo u doba fillera za penis. Napredak u kozmetičkoj medicini doveo je do otkrića da se filer hijaluronske kiseline, ista tvar koja se koristi za zaglađivanje bora i stvaranje punašnih usana, može ubrizgati u penis kako bi se povećao njegov obujam.

Iza svega stoji William Moore i njegov PhalloFILL, a riječ je o jednom od nekoliko tretmana povećanja opsega penisa koji koristi filer hijaluronske kiseline. Tretman je osmislio 2021. nakon što je identificirao potrebu za inovacijama u areni povećanja penisa.

Prijašnji tretmani mogli su se zakomplicirati, što je Moore vidio iz prve je ruke. Pacijenti su primili injekcije tekućeg silikona ili akrila u penis, tretman koji FDA ne odobrava, jer su skloni pomicanju dalje od predviđenog mjesta ubrizgavanja. Drugi su dobivali silikonske implantate, što je praksa koja se napušta zahvaljujući izlaganju koje su objavili ProPublica i The New Yorker.

patlidžan dvije banane s neutralnom pozadinom Foto: unsplash.com

Za razliku od hijaluronske kiseline, silikon i akril su trajni (tijelo ih ne može razgraditi), što pacijentu koji nije zadovoljan rezultatima, ostavlja samo korekciju operacijom, a hijaluronska kiselina može se trenutno otopiti putem injekcije hijaluronidaze.

Eksperimentiranjem razvijena je posebna tehnika ubrizgavanja i postupak nakon tretmana koji pomažu osigurati da filer izgleda prirodno i ostane na mjestu. Cijena za dodatni inč širine? Otprilike 10.000 dolara. Ponavljamo da fileri hijaluronske kiseline nisu trajni i postepeno se otapaju, pa većina pacijenata treba „popravke“ svakih 6 do 12 mjeseci.

„Imao sam više pacijenata koji su primili PhalloFILL i rekli su mi da im je to povećalo samopouzdanje u spavaćoj sobi, a i na poslu“, kaže Moore za highsnobiety. Moore dodaje „Pacijenti nam kažu da su postali mnogo produktivniji. Ljudi su mi govorili: ‘Dobio sam unapređenje na poslu jer mi je penis bio veći. Bio sam samouvjereniji, bolje sam govorio i obavio sam više stvari jer nisam sjedio i razmišljati o svom penis] cijelo vrijeme.’ To stvarno kontrolira vaš život.”.