Mix

Obožavatelji oduševljeni: Mattel prodaje „čudnu“ Barbie

Čudna Barbie
Čudna Barbie Foto: Screenshot/instagram/dolldad_83/Canva
Uz najavljenu liniju lutaka iz Barbie filma, poput nekoliko verzija Barbi koju glumi Margot Robbie, Kena, Barbie predsjednice i drugih, do 18. kolovoza, Mattel će prodavati posebno izdanje „čudne Barbie“.

View this post on Instagram

A post shared by Barbie (@barbie)


Čudna Barbie u filmu je specifična po svom izgledu, jer se u pravom svijetu netko s njom pregrubo igrao, zbog čega ima neurednu frizuru, prošarano lice te stalno radi špagu.

Iteracija Barbie lutke koju je glumila poznata komičarka, Kate McKinnon, dostupna je za prijevremenu narudžbu, isključivo na stranici „Mattel Creations“ za cijenu od 50 dolara.

View this post on Instagram

A post shared by Barbie (@barbie)

Dok se jedni vesele ovoj najavi i već su naručili čudnu Barbie ili neku drugu lutku iz filma, drugi pak ističu licemjerje Mattela koji je nedavno producirao film o zlima kapitalizma i konzumerizma, a sada odjeću, lutke i druge proizvode inspirirane filmom prodaju na svojoj stranici.

„Mislio sam da film pokušava biti (i već nije uspio) antikonzumeristički / komodifikacijski? Jeste li vi gledali svoj film“, upitao je jedan korisnik Instagrama, na službenoj objavi profila Barbie.

Neki ipak nisu toliko ozbiljno i duboko sagledali ovaj potez, ali su napomenuli da je čudna Barbie originalna i individualna te proizvod dječje mašte i kreativnosti te se ne bi trebala prodavati.

„Čudna Barbie se ne može kupiti. Čudna Barbie može biti samo stvorena. Čudna Barbie je dječje umjetničko djelo“, zaključila je korisnica.