Mix

Postoji razlog zašto se Snickers zove Snickers! Tko stoji iza imena poznate čokoladice

Festival svjetla u Sarajevu - 4
Festival svjetla u Sarajevu - 4 Foto: Boris Trogrančić
Rijetko tko zna kako je slavna Snickers čokoladica dobila svoje ime i odakle ono dolazi. Da bi ogovorili na to pitanje moramo se vratiti u povijest.

Nakon što su otvorili svoju uspješnu tvrtku Mar-o-Bar, koja je stvorila poznati Milky Way, Ethel i Frank Mars uložili su u zemljište i kupili farmu za uzgoj konja veliku 3000 hektara. U to je vrijeme par planirao napraviti novu čokoladicu i pustiti je u proizvodnju kao bezimenu, sve dok jedan od njihovih omiljenih konja, po imenu Snickers, nije uginuo.

Dakle, u čast konja, Ethel i Frank su “no-name” čokoladici dali ime Snickers, prenosi nam NY Post.

Danas je Snickers omiljen kod ljubitelja čokolade, a po prvi se put u trgovinama pojavio 1930. i prodavao se za pet centi. Čokoladica s kikirikijem i karamelom postala je popularna diljem SAD-a, stoga se par odlučio krenuti s prodajom širom svijeta.

View this post on Instagram

A post shared by SNICKERS (@snickers)

Unatoč uspjehu čokoladice, rukovoditelji u Ujedinjenom Kraljevstvu bili su zabrinuti da naziv Snickers podsjeća na riječ „gaćice“ (eng. Knickers) što bi mogao izazvati kontroverze.

Ethel i Frank na kraju su ime Snickers, za čokoladice koji se prodaju samo u Velikoj Britaniji, zamijenili imenom „Marathon Bar“, no ubrzo nakon vratili su se orginalnom nazivu.

Potražnja za Snickersom porasla je 2010., prenosi nam The Sun, kada je Snickersova reklama s motom „Kad si gladan, nisi svoj“, s Betty White, prikazana tijekom Super Bowla.

Kampanja i moto „Kad si gladan, nisi svoj“ postali su hit i ubrzo su im se pridružila imena poput Mr. T-a, Joan Collins, Johnnyja Manziela, Mr Beana (Rowana Atkinsona) i Elton John.