Mix

Stručnjak dijeli jednostavan trik za prevladavanje straha od razgovora sa šefom

Trener govornika Yasir Khan na TikToku
Trener govornika Yasir Khan na TikToku Foto: TikTok screenshot
TikToker i stručnjak za industriju pružio je vrlo jednostavan trik koji će vam pomoći da prevladate strah od razgovora sa šefom. Trener govornika Yasir Khan nedavno je na TikToku objasnio situaciju koja je mnogima od nas previše poznata.

Govorio je o hrpi situacija u kojima ste bačeni u vatru, poput toga da morate nešto prezentirati u zadnji tren bez pripreme. Unatoč vještinama i znanju za izvođenje prezentacije, Khan je objasnio da se njegovi klijenti svejedno prestraše u situaciji razgovora sa šefom.

@speakingwithyasirHow to speak with superiors without feeling nervous♬ original sound – Yasir Khan

“To nije problem vještine, to je interni problem”, objasnio je Khan i nastavio kako smo tijekom djetinjstva odgajani da poštujemo i ne izazivamo autoritet. Naveo je primjer kako mu je učitelj u školi rekao da se smiri nakon što je bio pričao pod nastavom. Istaknuo je kako je ovaj način razmišljanja ugrađen u mozak još od tinejdžerske dobi, a može se zadržati do 30-ih, 40-ih ili čak 50-ih.

Kako se boriti protiv toga? Khan je objasnio da jednostavno morate govoriti, ali govoriti s ciljem, tako da osjetiti da nekome olakšavate život ili da nekoga nadopunjujete.

Khan je istaknuo kako trebamo primijetiti pozitivne reakcije ljudi, tako da u biti prebacujete fokus sa sebe na nekog drugog, a s vremenom početi ćemo primjećivati ​​razliku u svom mentalitetu