Ujutro ili navečer?

Doktor konačno odgovara na pitanje je li se bolje tuširati ujutro ili navečer

Tuširanje ujutro ili navečer
Tuširanje ujutro ili navečer Foto: Canva
Doktor podijelio mišljenje o vječnoj debati! Tuš ujutro ili navečer?

Jedna stvar o kojoj svi mi imamo svoje mišljenje je je li se najbolje tuširati ujutro ili navečer. Možda volite započeti dan mirnim i svježim tušem koji će vas razbuditi ili možda volite opuštajuće tuširanje prije spavanja.


Bez obzira na vaš odabir, doktor je konačno odgovorio na pitanje koja je opcija bolja. Dr. Jason Singh javio se na TikTok kako bi iznio svoje mišljenje o raspravi, objašnjavajući prednosti i mane argumenta.

 

@drjaysonisfresh

More debatable than pineapple on pizza

♬ original sound - Dr. Jason Singh

 


Zašto biste se trebali tuširati ujutro?

Američki doktor objašnjava da preko noći „vaše tijelo može nakupiti bakterije i gljivice“. Singh kaže da se to događa kroz „procese poput znojenja i ljuštenja stanica kože“. „Nusprodukt njih stvara miris i tako jutarnje tuširanje čisti nakupljene bakterije i izlučevine kože.“ Tuširanje ujutro tako se bazira na „higijenskijoj osnovi“.


Zašto biste se trebali tuširati noću?

Liječnik također ističe da tuširanje navečer ima „tri prednosti“. Prvo, kaže da topla voda pokreće „oslobađanje melatonina“, hormona koji izaziva san, a nakon tuširanja tijelo je pripremljeno za bolji san.
Još jedna prednost je što ispire „cjelodnevnu prljavštinu“, a treći je razlog taj što je noćno tuširanje dobar način hidratiziranja kože, pogotovo ako ste skloni suho i osjetljivoj koži.


Kada je stvarno najbolje?

Pa, u osnovi ovisi o tome koja vam je od tih pogodnosti privlačnija. Liječnik ističe „Sve u svemu, noćno tuširanje ima više prednosti, ali jutarnje ima jednu korist, a to je bolja higijena.“.


Neovisno o vašem odabiru, tuširanje ima određene prednosti i mane, no smatrate li tuširanje higijenskom dužnosti, bolje se tuširati ujutro. Oni koji tuširanje gledaju kao terapeutski proces, odabiru tuširanje navečer, a pravi hedonisti uživaju u duplom tuširanju, no prekomjerno tuširanje može imati štetne posljedice.