Report

Dosta vam je klasičnih božićnih priča? Ovih 5 božićnih filmova nisu toliko božićni

gledanje božićnih filmova s doadcima karakterističnim za blagdane
gledanje božićnih filmova s doadcima karakterističnim za blagdane Foto: unsplash.com
Sigurno ima ljudi kojima je dosta istog božićnog repertoara filmova, isforsiranog  božićnog duha i istih glumaca. Ova lista je odlična za njih, jer biste na njoj mogli pronaći neke božićne filmove koji vam na prvu ne djeluju božićno, ali bi vas mogli oduševiti i ubaciti u blagdansko raspoloženje.

Bez dodatnog odugovlačenja ovih vam 5 filmova garantira neobičan blagdanski ugođaj.

Violent Night

Ovaj film spoj je filmova Sam u kući i Umri muški. Elitni tim plaćenika provaljuje na obiteljsko imanje bogate obitelji, ali nisu računali da će tamo susresti Djeda Božićnjaka koji je spreman za akciju.

Gremlini

Gizmo je namijenjen kao božićni poklon, ako ste slučajno zaboravili. Ova malena, ali opaka bića planiraju uništiti blagdane i (tadašnje) suvremeno društvo. Sigurno se neki prisjećaju i onog savršenog monologa zašto jedan od likova ne može smisliti Božić. Netko od vas sigurno će se suosjećati s njim.

Harry Potter i Kamen mudraca

Ovaj film ima veoma kratku božićnu scenu koja traje svega par minuta, ali je zbog ugođaja i tople priče o prijateljstvu, nekako svrstan u božićnu kategoriju filmova. To se kasnije preslikalo i na cijelu franšizu, a ništa bolje od maratona gledanja.

Cmok cmok, bang bang

Redatelj Shane Black često koristi Božić u svojim projektima, tako i u ovoj detektivskoj komediji u kojoj pratimo Roberta Downeyja Jr., kako rješava misteriozno ubojstvo. Ovaj film prečesto se zaboravlja, a riječ je o nevjerojatno zabavnom filmu. Dajte mu šansu.

Batman Returns

Iako bi se na ovoj listi moga naći još neki Burtonov film, valja spomenuti ovog još božićnog Batmana. Nastavak originalnog Batmana koji je dokazao da filmovi snimljeni prema superjunačkim stripovima mogu pronaći publiku, Batman Returns je od samog starta obojan božićnim notama. Setovi su predivni, kontrast mračnog Gothama u bijelom netaknutom snijegu i okićenih jelki su očaravajući i savršeno se uklapaju.