Report

Jeste li već čuli za Threads? Instagram se krije iza nove društvene mreže

Threads naslovna
Threads naslovna Foto: Youtube Screenshot
Threads se pojavio na App Storeu, a preuzimanje je moguće samo pomoću Apple iPhonea ili iPoda touch s  iOS verzijom 14.0 ili više. Podržani su mnogi jezici, među kojima je i hrvatski, a aplikacija će zauzeti 254MB memorije. 

Threads naslovna slika aplikacije threads na apple storeu Foto: Screenshot Apple App store

Izvor: Appleov App Store

Threads je u biti proširenje Instagrama usmjereno na tekst. U svojoj je osnovi, Instagramov odjeljak za komentare, ali postavljen je kao platforma društvenih medija.

Instagramov Threads je 1. srpnja „procurio” online, nakratko je aplikacija bila dostupna i na Google Playju, ali je uklonjena. Međutim, ljudi su zgrabili nekoliko snimaka zaslona najnovije IG aplikacije i značajki koje ona (potencijalno) nudi.

Tvrtka je novu aplikaciju opisala kao “mjesto gdje se zajednice okupljaju kako bi razgovarale o temama do kojih vam je stalo do onoga što će biti u trendu sutra. Što god vas zanima možete pratiti ili se izravno povezati sa svojim omiljenim kreatorima i drugima koji vole iste stvari ili izgradite vlastitu mrežu vjernih sljedbenika kako biste podijelili svoje ideje, mišljenja i kreativnost sa svijetom.“