Report

Obožavatelji predstavili teoriju zašto je Grinch zelen! Rasprava dovela do kompliciranog ali zanimljivog zaključka

Zelene krznene ruke filmskog lika Grincha i upitnici
Zelene krznene ruke filmskog lika Grincha i upitnici Foto: Canva
Ljubitelji filma „Kako je Grinch ukrao Božić“ dugo su razmišljali zašto je lik, kojeg  glumi Jim Carrey, prikazan kao zeleno dlakavo stvorenje. Nedavno se na Redditu pojavila teorija koja sugerira dublji razlog iza te karakteristične pojave, a nadilazi uobičajenu božićnu temu.

Teorija se vrti oko početnih i završnih scena filma koje se približavaju i udaljavaju od snježne pahulje, otkrivajući civilizaciju unutar smrznutih vodenih niti. Stanovnici tih pahulja, nazvani su Whos, a malo se razlikuju od Whosa u drugim filmovima inspiriranim djelima dr. Seussa. Objava je navodila kako postoji više varijacija Whosa koji žive u mikroskopskim svjetovima, sugerirajući povezanost između različitih Seussovih univerzuma.

[How The Grinch Stole Christmas, 2000] Whoville Multiverse Theory – there are other parallel realms in other snowflakes, and the Grinch was a baby intended for another snowflake-world entirely
byu/marx_is_secret_santa inFanTheories

Predložena je ideja da Grinch može pripadati odvojenom Whovilleu namijenjenom drugoj pahulji, no kako je u postavi filma greškom završio. Ova teorija nagađa o postojanju obitelji Grinch-vrste koja odgaja čudnog, malog ružičastog Whoa, namijenjenog drugoj pahulji Whovillea.

Korisnici društvenih medija podržali su ovu složenu teoriju, dodajući svoje misli o tome zašto je Grinch zelen. Neki su spomenuli Chucka Jonesa, producenta Grinch TV specijala iz 1966. godine, koji je odabrao zelenu boju za lika jer je često dobivao zelene automobile.

U originalnoj knjizi dr. Seussa, Grinch se pojavljuje prigušenijim tonovima crno-bijelih ilustracija i ružičastim očima, što je kontrast živopisnom zelenom i dlakavom izgledu u filmovima.Teorija s Reddita potaknula je znatiželju obožavatelja, potičući rasprave o mogućim vezama između različitih Seussovih svjetova i alternativnih verzija Whovillea i Grincha. Neki su izrazili uzbuđenje zbog mogućnosti istraživanja priče o malom Whou među Grinchevima.

Ukupno gledano, teorija je potaknula znatiželju i maštovite rasprave među obožavateljima, istražujući intrigantne mogućnosti unutar čarobnog svijeta dr. Seussa.