Report

Umjetno inteligentni Isus dostupan non-stop. Odgovara na vaše molitve i upite

JC Twitch AI
JC Twitch AI Foto: Twitch Screenshot
Ostavila te djevojka, zanima te kako konačno preći nemoguću video igru ili imaš neki drugačiji problem? Možda ti Isus može ponuditi nekoliko savjeta.

Stotine korisnika Twitcha sada razgovaraju i traže savjete od Isusa kojeg generira umjetna inteligencija, traže od njega savjete za nošenje s prekidima, objašnjenja Spider-Versea i bezbroj drugih problema s kojima se susreću.

„AI Isus“ predstavljen je kao bradati bijelac koji stoji ispred mrlje blistave svjetlosti, nježno gestikulira dok govori mirnim muškim glasom, s ustima koja se pomoću umjetne inteligencije pomiču. Prisutan je na livestreamu 24 sata dnevno, gdje dijeli svoje mišljenje o svim zamislivim temama, a pitanja variraju od glupih do duboko egzistencijalnih.

Ipak, bot je rekao da je tu samo kako bi ponudio „smjernice i mudrost temeljene na Isusovim učenjima“, podsjećajući korisnike i gledatelje da je samo prikaz stvarne vjerske figure i da ga se ne bi trebalo uzimati kao izvor autoriteta. Ako nekog treba podsjećati.

Do sada je bot naporno radio kako bi ispunio optimističnu izjavu o svojoj misiji. Bez obzira na to kako ga korisnici pokušavaju isprovocirati bezobraznim pitanjima, AI Isus, kad god je u nedoumici, nastoji svoj odgovor preusmjeriti na generičku izjavu koja naglašava „ljubav, razumijevanje i suosjećanje“.

Chatbot je kreirala The Singularity Group, volonterska skupina aktivista koji kažu da žele koristiti tehnološke inovacije u filantropske svrhe.

Reese Leysen, suosnivačica grupe, rekla je „Počeli smo shvaćati da sa svim novim otkrićima u području umjetne inteligencije ono što postaje izuzetno važno jest da se s umjetnom inteligencijom pristupa odgovorno.“

Ako želite i sami ponešto priupitati Isusa, pronađite ga na Twitchu.