Report

Vraća nam se notorni festival! Fyre Festival 2 najavio je organizator, a karte nisu jeftine

osnivač FYRE Festivala Billy McFarland na pozadini slike festivala
osnivač FYRE Festivala Billy McFarland na pozadini slike festivala Foto: unsplash.com/Instagram screenshot/@pyrtbilly
Fyre Festival 2 najavljen nakon izlaska organizatora Billyja McFarlanda iz zatvora. McFarland je bio suosnivač zloglasnog Fyre Festivala, koji je „održan“ 2017. prije nego što je otkazan zbog bezbroj logističkih problema, a poslužio je i za Netflixov dokumentarac Fyre: The Greatest Party That Never Happened.

Iako se McFarlane nadao da će postati uspješan poduzetnik nakon luksuznog događaja, neuspjeli festival i reakcije koje su uslijedile postigli su upravo suprotno. McFarlane je na kraju osuđen na šest godina zatvora zbog optužbi za prijevaru i naloženo mu je da plati 26 milijuna dolara, a cijeli je slučaj postao sinonim za prijevaru.

Pušten je rano u svibnju 2022. i pokrenuo je novi startup pod nazivom PYRT, a sada oživljava i brend Fyre. Rekao je kako je sljedeći festival u pripremi i da su ulaznice već u prodaji.

View this post on Instagram

A post shared by Billy McFarland (@pyrtbilly)

O novom događaju pričao je na društvenim mrežama, gdje je napisao: “Pretprodaja FYRE Festivala je u tijeku”. Ubrzo nakon najave festivala, objavu je popratio iskazom kako su sve karte, iz prve serije, rasprodane.

View this post on Instagram

A post shared by Billy McFarland (@pyrtbilly)

Komentari ispod objava su genijalni, a publika je skeptična zbog manjka detalja oko izvođača, mjesta održavanja i samog festivala, a činjenica kako je sve snimio u kućnom ogrtaču definitivno ne pridodaje vjerodostojnosti.

Na službenoj stranici festivala napisane su cijene ulaznica koje će s vremenom rasti, a variraju od 799 do 7 999 dolara, ovisno o datumu kupnje.