Mix

15-godišnjakinja pozirala s Uzijem za TikTok, završilo je kobno

Russia
Russia
Još jedan tužan dokaz o utjecaju društvenih mreža i borbe za lajkove dolazi iz Meksika, iz meksičke savezne države Sinaloa – poznate po kartelima i “El Chapu” Guzmanu.

15-godišnja Yazmín Esmeralda je pozirala s Uzijem, vatrenim oružjem izraelske proizvodnje za TikTok. Otkrila je oružje u bakinoj kući tijekom posjeta s majkom i mlađim bratom.

Brat ju je snimao kada je Uzi slučajno opalio djevojci u glavu koja je ostala na mjestu mrtva.

Vice World News piše kako je civilima otežano posjedovanje oružja u Meksiku, pogotovo Uzija koji je zabranjen i u meksičkoj vojsci nakon što je otkriveno da se oružje može i slučajno aktivirati. Civilne dozvole za posjedovanje oružja su skupe i potrebne su godine da se odobre. Također – postoji samo jedna službena prodavaonica oružja u državi Sinaloa pa su dužnosnici zbunjeni kako je Uzi uopće pronašao put do bakinog ormara.

Često se pripadnike kartela smatra simbolom uspjeha u siromašnijim dijelovima Meksika pa nikoga nije ni začudila želja pokojne djevojčice da se istakne na taj način. A moglo bi se puno toga reći i o utjecaju utrke za lajkovima i pregledima, ali nismo stručni pa ćemo se zadržati ovdje.