Mix

Apokalipsa danas: Tinejdžeri će moći pristupiti TikToku čak sat vremena

tiktok
tiktok Foto: Shutterstock
TikToku definitivno nedostaje pluseva kod kritički nastrojenih korisnika društvenih mreža, barem kad je u pitanju njihov algoritam koji navlači na beskrajno skrolanje. Do pluseva pokušava doći ograničavanjem vremena korištenja aplikacije svojim najvjernijim korisnicima – djeci. 

U sljedećih nekoliko tjedana, svaki TikTok račun koji pripada korisniku mlađem od 18 godina automatski će biti postavljen na 60-minutno dnevno ograničenje koje se može provesti u aplikaciji, prenosi Variety.

Kad se dosegne ograničenje od 60 minuta, od tinejdžera će biti zatraženo da unesu šifru kako bi nastavili s gledanjem, što će od njih zahtijevati “donošenje aktivne odluke o produljenju tog vremena”, kažu iz TikToka.

Stvar je ipak nešto ozbiljnija za mlađe od 13 godina jer će po isteku njihovog ograničenja, koje je također 60 minuta, roditelji ili skrbnici morati unijeti šifru kako bi im omogućili dodatnih pola sata korištenja aplikacije.

Slavljenje 13. rođendana za nove generacije imat će potpuno novo značenje – slobodu na najdražoj društvenoj mreži. Kakvo životno bogatstvo!

Nadalje, ako korisnici mreže ignoriraju obavijest o 60 minuta korištenja i provedu dulje od 100 minuta na TikToku, onda će ih njihova najdraža platforma pokušati navesti da si sami postave neki dnevni limit.

Tinejdžerima će slati i tjedni izvještaj o vremenu provedenom u aplikaciji, a dodaju se i nove roditeljske kontrole.

Ovo se zove „stvaranje točaka trenja”. Da, moguće je nastaviti skrolati, ali ponekad ove sitnice znaju toliko frustrirati da korisnici stvarno smanje svoju aktivnost. Zna svatko tko je obrisao Instagram i koristio ga isključivo preko Google Chromea ili drugog mobilnog browsera.

Bolje išta nego ništa – malim koracima prema zdravijoj budućnosti novih generacija.