Mix

Baš kad pomisliš da te novi mobiteli ne mogu uzbuditi, pojavi se ovaj – jači od tvog gaming laptopa

rog phone 5
rog phone 5 Foto: Youtube Screenshot
Baš kao što smo velikim dijelom #teamxiaomi kad su u pitanju smartphone uređaji, tako smo i #teamasus kada su u pitanju prijenosna računala. Nikakav PR, samo smo kroz godine stekli naklonost kroz ponavljana pozitivna iskustva. Sada smo malo zbunjeni jer se pojavio mobilni uređaj koji nije Xiaomi, a proradio nam je tingling sensation kada smo vidjeli ASUS ROG Phone 5 Ultimate. “Obični” ROG 5 košta 799 eura, ali čekaj da vidiš što sve Ultimate verzija ima.

Znamo da ASUS već neko vrijeme radi smartphone uređaje, ali nismo se uzbudili oko njih – sve do ovog.

Nije bilo ASUS ROG Phone četvorke jer je 4 nesretan broj u nekim dijelovima Azije. Ne znamo što misle o “petici”, ali ova petica će usrećiti svakog vlasnika. Ova Ultimate verzija je napucana i ovo je možda najbolji mobitel po specifikacijama na svijetu.

Da ne bude zabune, ovo je mobitel za gaming. Iako nismo pretjerani fanovi gaminga, ASUS ROG Phone 5 Ultimate nas je natjerao da preispitamo prioritete.

rog phone 5 asus rog phone Foto: Youtube Screenshot

Ultimate verzija dolazi s 18 gigabajta RAM-a. Uređaj na kojem tipkamo ovaj članak je ASUS-ov Zenbook s 8GB RAM-a i trenutno mu je malo neugodno. Prostora za pohranu podataka ima 512 GB. Naš Zenbook već plače jer se stidi svojih 256 GB. Ne brini se, Zenbuče, nama si dovoljan.

Što su još upakirali u ovu zvijer? Iznenađujuće dobre zvučnike, responzivni 144 Hz display s vremenom odziva od 1 milisekunde, baterija od 6000 mAh i famozni rear matrix display. To ti znači da na pozadini uređaja imaš display koji je više tu da bude cool nego da bude funkcionalan. Qualcommov Snapdragon 888 je srce ove pile, priča se da se glatko gejma u 3D-u na ovom uređaju s 35 posto boljim renderingom od konkurencije. I da… Ima utor za slušalice. Ne možemo vjerovati da moramo isticati koliko je to dobra stvar.

Dizajnom također odskače. Očito je da je dizajn namijenjen gamerima (ROG znači Republic of Gamers), mi uglavnom nismo ti likovi, ali nam se sviđa što je drukčiji.

Sigurno smo zaboravili masu dobrih stvari vezanih za ROG 5 Ultimate. Toliko toga ima tu. Hoćemo li ga posjedovati? Teško. Bismo li ga htjeli posjedovati? Definitivno.

Cijena? Previše za obične smrtnike, ali s uloženih 1300 eura si miran idućih par godina. Ako ga ne razbiješ prije zbog izgubljene partije u Candy Crush Sagi.