Mix

Bogataš kupio nogometnu momčad kako bi zaigrao nogomet, sredio da mu i sin igra

zibo cuju
zibo cuju Foto: Youtube Screenshot
Naslov možda zvuči HNL-asto, ali nije. Uostalom, Saadi Gaddafi je bio kapetan nacionalne momčadi kad je naciju u rukama držao pokojni diktator, a zahvaljujući prezimenu je i završio u talijanskoj Perugiji. Ovo nema veze ni s tim, ali je svejedno kuriozitet koji moramo spomenuti. Barem da vas malo zabavimo.

Danas svi žele posjedovati nogometnu momčad. Američki biznismeni kupuju momčadi u Europi, LeBron James se uključio u Liverpool, David Beckham ima klub u Miamiju. Oscarovac Matthew McCounaghey je dio grupacije koja je kupila klub u Teksasu. Conor McGregor, najplaćeniji sportaš svijeta, sve češće priča o ulaganju u nogometni klub. Spominju se Celtic i Manchester United.

Ima i jedan vlasnik u Kini koji je odlučio u nogomezni biznis. Kupio je Zibo Cuju, klub u drugoj kineskoj ligi. Ime mu je He Shihua, ima 35. godina, većinski je vlasnik kluba i u jednoj utakmici je istrčao na teren – ni više ni manje nego s desetkom na leđima.

Već je ranije igrao nogomet po nekim klubovima pa to i nije najluđa stvar ikad, ali malo strpljenja i doći ćemo do najvažnije stvari.

Prošlog petka je uspio riješiti da mu i sin zaigra. Navodno je dogovoreno da mu sin zaigra u početnih 11 svaku utakmicu. Ova scena u tweetu ispod je navodno iz 2019. godine tako da ne možemo biti sigurni kako tatin sin sada izgleda, ali na društvenim mrežama se bruji kako “mališa” ima 126 kilograma.

U zadnjih pet utakmica, Zibo Cuju ima svega jedan bod i nalazi se na zadnjem mjestu u ligi. Možda tatin sin ispadne iz prvih 11, ipak je teško pobijediti s 10 igrača na terenu i vlasnikovim sinom.