Mix

Borba stoljeća blokirana: legenda UFC-a protiv legende boksa, UFC se boji konkurencije

UFC
UFC Foto: Youtube Screenshot
Triller Fight Club su promotori koji organiziraju borbe Jakea Paula, a stajali su i iza borbe koja je izvukla Tysona i Roy Jones Jr.-a iz mirovine. Nije ni čudo što ih UFC ne voli, sigurni smo da se Dana White boji izgubiti dio kolača.

UFC je blokirao potencijalnu humanitarnu borbu između legende UFC-a Georgesa St-Pierrea i boksačke legende Oscara De La Hoye. Dana White je nazvao Triller Fight Club “a f***ing joke”. Sve ti je jasno.

Zašto se St-Pierre ne može boriti iako se umirovio iz UFC-a još prije četiri godine? UFC-ovi ugovori nikad ne ističu, odlazak u mirovinu samo pauzira ugovor i svi umirovljeni borci ne smiju ulaziti u ikakve kontaktne sportove bez dopuštenja UFC-a. Da, ovo smrdi, ali UFC se na taj način osigurava da mu najveće zvijezde ne odu kod drugih promotora.

Predsjednik Trillera se nada da će se nekako umiliti Dani Whiteu. Nude donaciju čak do milijun dolara, a Dana White će moći izabrati primatelja donacije.

St-Pierre je razočaran razvojem događaja.

“Ovo bi bilo ostvarenje snova. On mi je drugi omiljeni boksač svih vremena, odmah iza Sugar Ray Leonarda. A i puno novca bi se doniralo u humanitarne svrhe.”

St-Pierre je prije umirovljenja htio megaborbu s Khabibom Nurmagomedovom, UFC mu nije uzvraćao pozive pa se St-Pierre odlučio umiroviti. Nakon toliko toga što je dao sportu, Dana White ne popušta.