Mix

Direktor Levisa riješio vječnu dilemu: Evo kako i koliko često trebate prati traperice

Pranje traperica
Pranje traperica Foto: Canva
Za razliku od većine odjevnih predmeta, poznato je da traperice ne bi trebali prati nakon svakog nošenja, no znate li koliko bi često to trebali raditi i kako?

Izvršni direktor kultnog brenda Levi Strauss, Charles Bergh, daje nam odgovor na to pitanje.

Velik broj obožavatelja ovog odjevnog predmeta uopće ne pere svoje traperice jer smatraju da se pranjem gubi njihov oblik i boja. Iako se slaže s njima, smatra da bi se traperice povremeno trebale oprati, ali ne u perilici za rublje.

„Pravi ljubitelji trapera, ljudi koji stvarno vole svoj traper, reći će vam da nikada ne stavljate traper u perilicu za rublje. Dakle, to je ono što ja radim“, rekao je Bergh za cnbc.com.

Bez obzira na to što sluša savjete ljubitelja trapera, ipak povremeno pere svoje traperice, ali samo u iznimnim situacijama.

“Ako mi padne curry na traperice, očistit ću ih, ali samo taj prljavi dio. Kada postanu stvarno odvrate, npr. ako sam se uznojio, oprat ću ih sa sapunom pod tušem”, rekao je.

Dok neki stručnjaci ipak savjetuju da se traperice peru nakon 10 nošenja, pranje odjeće u perilici za rublje šteti okolišu pa bi ručno pranje istih možda bila optimalna opcija. Osim što je ekološki prihvatljiviji način pranja, tako će vaše traperice zadržati željeni oblik i boju.