Mix

Dwightovski do kraja: Glumac iz The Officea promijenio ime kako bi upozorio na važnu stvar!

dwight office rainn wilson
dwight office rainn wilson Foto: Youtube Screenshot
Rainn Wilson na twitteru je obznanio da je promijenio ime u “Rainnfall Heat Wave Extreme Winter Wilson”, nastojeći time skrenuti pozornost na klimatske promjene, prenosi Complex.

Netko raz*ebava slike po muzejima, netko mijenja ime – ali cilj je isti – ukazati na to da naš planet čeka težak period.

U videu koji je objavio na Twitteru, 56-godišnji glumac najpoznatiji po ulozi Dwighta Schrutea u američkoj verziji serije The Office rekao je da je za ime zaslužna web stranica Arctic Risk Name Generator.

Svoj je potez nazvao jefitnim trikom za spas planeta te dodao da je član Arctic Risk Basecampa – neprofitne organizacije koja se bavi klimatskim promjenama.

U zasebnoj je izjavi pojasnio je da „Ovo nije šala, ozbiljan sam koliko i Arktik koji se otapa, što povećava globalne rizike, uključujući ekstremne vremenske prilike diljem svijeta”.

„Nadam se da će ova promjena imena skrenuti pozornost na rastući problem, koji se topi”, dodao je Rainn(fall).

„Potrebni je da svjetski čelnici na COP27 to primijete i poduzmu nešto. Arktik se topi milijunima litara u sekundi, ali čini se da ovaj problem ne može steći ime za sebe, tako da je na nama da to napravimo za njega”, kazao je glumac.

COP27 naziv je za 27. Konferenciju UN-a o klimatskim promjenama koja se održava od 6. studenog do 18. studenog.

Svoje je pratitelje pozvao da naprave isto što i on – barem na društvenim mrežama. Jedna promjena imena ne košta ništa, barem dok se u priču ne upliće Elona Muska.

„Ako dovoljno nas to učini, onda će možda COP27 biti mjesto gdje će naši svjetski čelnici uočiti arktičke rizike i predstaviti rješenje”, zaključio je glumac.

Također, u svom je videu predložio i imena koje bi mogli koristiti njegovi hoollywoodski kolege – Cardi the Arctic B Melting, Jack Black Carbon is Killing Us i naš favorit — Amy Poehler Bears Are Endangered.

Koliko će ovo pomoći klimatskim promjenama — ne znamo, ali vrijedi li pokušati? Barem ovi koji si to mogu priuštiti, neka rade što hoće.