Nije mu bilo suđeno

Elton John pokušao napisati pjesmu za Eurosong, ali se nije baš proslavio

Elton John, Olly Alexander, Bernie Taupin poziraju zajedno
Elton John, Olly Alexander, Bernie Taupin poziraju zajedno Foto: eltonjohn/Instagram
Njegov pokušaj nije slavno prošao

To se dogodilo davne 1969., neposredno nakon objavljivanja Eltonovih prvih singlova ''I've Been Loving You'' i ''Lady Samantha'', te prije lansiranja njegovog debitantskog albuma ''Empty Sky''. On i njegov partner u pisanju pjesama, Bernie Taupin, odlučili su napisati pjesmu koju će izvoditi predstavnica UK-a.

Pjevačica Lulu, već je bila odabrana kao predstavnica, ali ne i pjesma koju će ponijeti u Madrid. Tako su početkom 1969. bili među gomilom aktivnih tekstopisaca koji su tražili da njihova pjesma bude odabrana za sudionika Ujedinjenog Kraljevstva na natjecanju za pjesmu Eurosonga te godine.
\\folder\vezani_članak Finski izvođač na Eurosongu Windows95man pri nastupu Cenzuriran, no ne zbog golotinje Finski natjecatelj na Eurosongu izgleda kao da nastupa gol! Zapravo koristio kutove snimanja kako bi bi to postigao
Tada se nije moglo predvidjeti da će Elton John postati rock i pop superzvijezda. On i  Bernie Taupin zarađivali su za život radeći nekoliko godina kao tekstopisci za Liberty Records.
Stoga su odlučili sudjelovati u borbi za izbor pjesme i napisali su ''I Can't Go On Living Without You''. Čak je i Elton John u svojim memoarima otkrio da je sam napisao riječi, tako da je sramota samo na njegovoj duši, bar što se teksta tiče.

 

Ostale pjesme u izboru bile su ''Bet Yet'', ''Boom Bang-a-Bang'', ''Are You Ready For Love?'', ''Come September'', ''March!'', a Lulu je izvela svaku pjesmu u svom ''Lulu showu'' kroz nekoliko tjedana.
\\folder\vezani_članak Poznate pjevačice pri nastupu na Eurosongu Poznata imena Jeste li znali da su se ove velike zvijezde nekoć natjecale na Eurosongu? Pogledajte tko je sve nastupao
Možda se neki sjećaju pjesme ''Boom Bang-a-Bang'' koje je uvjerljivo pobijedila s 56.476 glasova, prenosi nam Smoothradio. ''March!'' bio je na drugom mjestu s 38.418, ''Come September'' na trećem s 11.362, ''Bet Yer'' na četvrtom s 8.306, ''Are You Ready For Love?'' u petom s 5.560.

Tek onda na posljednjem mjestu je Elton John i Bernie Taupin ''I Can't Go On Living Without You'' s niskih 5087 glasova.
\\folder\vezani_članak Voditeljica Eurosonga i glumica Malin Akerman Od tud nam je poznata Obožavatelji Eurosonga prepoznali voditeljicu natjecanja! Riječ je o holivudskoj glumici
Dosta sramotno kad pogledate sadašnji uspjeh velikog Eltona Johna, no još nije bio spreman. Pravi se talent kad tada pokaže, a svoj je potencijal ostvario u nadolazećim godinama.
\\folder\vezani_članak Povijesne snimke i moderni logotip Eurosonga Zanimljivo Pjesme s Eurosonga još i poznajemo, no jeste li znali ove podatke o natjecanju
Pjesma na Eurosongu nije mu pomogla na tom putu, ali dobro u cijeloj situaciji je to što su ''Boom Bang-a-Bang'' i Lulu pobijedili na Eurosongu i s vrhunskih 18 bodova odnijeli pobjedu u UK.