Poznata imena

Jeste li znali da su se ove velike zvijezde nekoć natjecale na Eurosongu? Pogledajte tko je sve nastupao

Poznate pjevačice pri nastupu na Eurosongu
Poznate pjevačice pri nastupu na Eurosongu Foto: EurovisionSongContest/Youtube
Ove su zvijezde nastupale na Eurosongu

Eurosong je jedan od najvećih, ne-sportskih, događaja na svijetu. Započeo je davne nam 1956., a natjecanje je proslavilo neke nevjerojatne natjecatelje koji su nastavili imati vrlo plodne glazbene karijere.
Dok iščekujemo daljnji tijek ovogodišnjeg natjecanja, prođimo kroz neke od najpoznatijih zvijezda koje su pokrenule svoju karijeru nastupajući na Eurosongu.

Celine Dion
Pjevačica rođena u Kanadi ima vrlo impresivan glas i poznata je po hitovima kao što su "My Heart Will Go On" iz Titanica i "The Power of Love".
Tijekom godina dokazala je da je moćna pjevačica i nizala je hit za hitom. Natjecala se na Eurosongu i pobijedila 1988. s pjesmom “Ne Partez Pas Sans Moi”. Nastupala je za Švicarsku.

 

Olivia Newton-John
Zvijezda Briljantina (Grease) ostvarila je veliki uspjeh 1965. kada je pobijedila na televizijskom natjecanju ''Sing, Sing, Sing''. 1974. zauzela je četvrto mjesto na Eurosongu s pjesmom ''Love Live Love''.
Ovo je bila godina u kojoj je ABBA pobijedila.
Naravno, napravila je ogromnu glazbenu karijeru i glumila je u nekoliko filmova. Tijekom svoje karijere snimila je 26 studijskih albuma, 15 Top 10 singlova, uključujući pet broj 1 singlova na Billboardu, te osvojila četiri Grammyja.
Nažalost, preminula je 2022. nakon borbe s rakom dojke.

Julio Iglesias
Prije nego što je postojao Enrique Iglesias, postojao je njegov otac, pjevač Julio Iglesias. Zauzeo je četvrto mjesto na natjecanju 1970. s pjesmom ''Gwendolyn''.
Prije nego što je postao poznati latino pop pjevač, bio je profesionalni nogometaš, no morao je odustati zbog ozljeda. 2013. ušao je u Kuću slavnih latino tekstopisaca.
Ovaj 80-ogodišnjak trenutačno surađuje s Netflixom na stvaranju biografskog dokumentarca o svom životu i karijeri.


 

ABBA
Popularna grupa ABBA pobijedila je 1974. s pjesmom "Waterloo". To im je pomoglo da steknu popularnost, a sada praktički ne postoji osoba koja ne poznaje hitove "Mamma Mia" i "Dancing Queen".

 

Dok se bend razišao 80-ih, sada imaju virtualni koncert pod nazivom ABBA Voyage koji predstavlja njihovu glazbu i uzbudljivu tehnologiju.