Gordon Ramsey poznati je kuhar i TV-osoba koja je uz vlastite uspješne restorane vodila i uspješne TV-emisije.
Bilo da preferirate Masterchef i Hell's Kitchen ili ste više orijentirani prema njegovim emisijama sa savjetima poput Kitchen Nightmares i Hotel Hell, mogli ste svjedočiti njegovom osebujnom karakteru, no možemo se složiti kao je stručnjak u polju kuhinje i vođenja restorana.
Jedan od njegovih glavnih savjeta bio je na koje stvari trebamo paziti jer bi one mogle dati do znanja da hrana koju dobivate možda nije po odgovarajućem standardu. Ramsey je nekada u razgovoru za Stylist spomenuo svoja tri zlatna pravila za jelo u restoranu, govoreći posjetiteljima da trebaju biti oprezni s bilo kojim mjestom koje se ''sumnjivo hvali'' kvalitetom njihove hrane.
Hvalisavi izrazi prepuni superlativa ili tvrdnje kako je nešto najbolje u gradu, državi, svijetu, svemiru itd. bez ikakvih daljnjih dokaza koji bi poduprli te velike titule, tjeraju vas da se zapitate "Tko vam je to rekao? Tko ih je tako nazvao?".
Međutim, Ramsayjev glavni savjet odnosio se na jednu stvar koju ne biste trebali birati s jelovnika kada vam konobar priđe i upita što želite naručiti. Ispalo je da je kritično jelo gotovo sve na tabli posebnih ponuda, osobito ako se čini da tamo ima puno opcija.
Rekao je: "Posebna ponuda je tu da se rasproda tijekom večeri. Kad nabroje 10 specijaliteta to i nije baš posebno.". Savjet koji vrijedi poslušati, ako je tabla s posebnim ponudama prevelika tj. na njoj je previše opcija to je onda u biti samo još jedan jelovnik.
Kuhar je također otkrio i osebujan trik kako dobiti kvalitetnu bocu vina u restoranu po povoljnijoj i pristupačnijoj cijeni. Savjetovao je bismo trebali tražiti jednu od boca s popisa koji se sastoji od butelja s ogrebanim etiketama ili berbi koje se nisu dobro prodavale.
Predložio je da zatražite bocu bilo čega što vam preporučuje konobar po cijeni do 30 eura jer za svoj stol možete dobiti kvalitetan proizvod koji zbog mane ambalaže ili slabe popularnosti može biti po znatno manjoj cijeni.