Mix

Gospodar prstenova (i streaminga?): Amazonova serija smještena u Međuzemlje stiže na male ekrane

LOTR amazon(1)
LOTR amazon(1) Foto: Folder.hr
Produkcija prve sezone ove fantasy serije smještene u Tolkienov svijet je koštala Amazon čitavo bogatstvo. Budžet za prvu sezonu je navodno stao na 465 milijuna dolara, a pretpostavlja se da je Amazon iskeširao 250 milijuna dolara za prava na snimanje još 2017. godine. Samo za usporedbu, ukupni troškovi produkcije čitave serije Game of Thrones su navodno iznosili 560 milijuna dolara. Ogroman novac, Amazonov LOTR je pod velikim pritiskom, morat će opravdati očekivanja. I uložen keš.

Ali, što je koja milijarda za Bezosa…

Osnivač Amazona Jeff Bezos nedavnim je tweetom ubacio hype bubicu u uši fanova serijala diljem svijeta. S nama je podijelio dvije dobre vijesti.
Početak prikazivanja serije bi trebao biti 2. rujna ove godine.

A podijelio je i teaser trailer. Doduše, vjerojatno je njegov marketinški tim to podijelio na njegovom profilu, nekako sumnjamo da Bezos sjedi i čeka da mu pošalju dobru verziju videa kako bi ju objavio.

Naziv serije je Lord of the Rings: The Rings of Power. Mi ne odobravamo pojavljivanje riječi “Rings” dvaput u tako malo prostora. Mogli su još koji milijun uložiti u copywriting ekipu.

Serija će po prvi puta obrađivati Second Age – vremensko razdoblje u Tolkienovu svemiru, koje nije dobilo pažnju u dosadašnjim filmskim trilogijama.

Više o kontekstu samoga razdoblja te poveznicama s onim što smo do sada gledali možete pogledati u Looperovom videu.

Sinopsis serije na IMDB-u kaže da je u pitanju epska drama smještena tisućama godina prije događaja J.R.R. Tolkienovih Hobbita i LOTR-a, koja prati skup poznatih i novih likova, dok se suočavaju s ponovnim pojavljivanjem zla u Međuzemlju.