Mix

Igrao je za Dinamo, inspiracija je za Tsubasu, a sada je debitirao za novi klub – u 55. godini života!

Miura
Miura Foto: Youtube Screenshot
Ako se pitate zašto pišemo o nekadašnjem japanskom nogometnom reprezentativcu koji je zabio najviše golova te je nebrojeno puta bio proglašen najboljim igračem J-lige onda vjerojatno niste pratili HNL u devedesetima.

Naš prijatelj Miura je proveo jedno kratko vrijeme i u Dinamu dok se još zvao Croatia Zagreb, a prije toga, nema gdje nije bio. Karijeru je započeo s 15 godina – u Brazilu! Ako on nije inspiracija za legendarnog Tsubasu Ohzoru, onda ne znamo tko je.

Lik je igrao u pet desetljeća! U nedjelju je debitirao za japanskog četvrtoligaša Suzuka Point Getters, a stadion je bio rasprodan kako bi svjedočio ovoj legendi koja je zagazila u svoju 37. nogometnu sezonu.

Netko je postavio jako dobro pitanje.

Čovjek je legenda. Najstariji je aktivni profesionalni nogometaš. Sada je u 55. godini života. Kada bi Ibrahimović znao za Kazuyoshija Miuru, vjerujemo da bi bio impresioniran. To su godine zbog kojih bi i Maldini senior trebao skidati kapu. Miura je rođen iste godine kada i Caniggia, Ivan Zamorano i Roberto Baggio. Oni su svi otišli u mirovinu kad smo mi još bili djeca!