Mix

Imal’ tko jači da se sa Stephom Curryjem kači!? Prešišao legendu NBA lige

Steph Curry
Steph Curry Foto: Youtube Screenshot
Otišao je već predaleko. Ne znamo hoće li ga itko ikada stići po pitanju brojki koje je on postavio dosad. Naglasit ćemo da njegova karijera još nije gotova! Warriorsi pokušavaju dati sve od sebe da maksimiziraju “Steph window” tj. da iskoriste ovu zvijezdu maksimalno te ga okruže ostalim djelićima slagalice za nove naslove.

Posljednji veliki rekord koji je Steph oborio je Wilt Chamberlainov kao najbolji all-time strijelac Warriorsa. Rekord je postavljen još 1964. godine, a baby-faced assassin ga je premašio s 17,818 poena i tu nije kraj. Realno, ne znamo gdje mu je kraj. Nitko ga nije ni vidio kao igrača koji će promijeniti cjelokupnu igru, a kamoli da ostvaruje sve te brojke.

Bila mu je to osamnaesta utakmica u karijeri s više od deset pogođenih trica.

Također, bila je to sedma uzastopna tekma s 30+ poena te je to bila njegova treća s 50+ poena. S posljednjim brojem prednjači trenutno u ligi – nitko u ovoj sezoni nije odigrao toliko utakmica s 50+ koševa.

Golden State možda nije ono što je nekada bio, ali nije ni Steph. Dok se jedan manje zlati, drugi nikada nije bio sjajniji.

Odličan je lik taj Steph – osim što zabija on i dijeli loptu, šuteve, a kada klubu zatreba i pare.

Volimo i obožavamo ga. Postao je jedino ime osim Šarića koje se na vanjskim košarkaškim igralištima može čuti kada netko, uspješno ili ne, ide šutirati tricu iz bilo koje pozicije.

Sjetite se da mu je već 33 godine, iako tako ne izgleda. Uživajmo u igri ovog majstora dok još možemo. Prije nego postane jedno od glavnih imena u budućim ESPN-ovim debatama o najboljem šuteru koje su nama nepotrebne jer se zna tko je najbolji.

Bilo bi dobro da u Warriorsima dobije neku poštenu pomoć.