Mix

Instagram uklonio pristojan Pornhubov račun zbog pritiska religioznih aktivista

riley reid (1) pornhub
riley reid (1) pornhub Foto: Instagram
Dogodilo se. Instagram je uklonio službeni Pornhubov račun iako je imao više od 13.1 milijun sljedbenika te 6200 postova. Sigurno je i Instagramu Pornhubov račun bio dobra stvar za promet. Sadržaj koji je objavljivan je bio pristojan jer golotinja na Instagramu nije dozvoljena. Čemu onda blok?

Jedna od osoba koja je izrazito protiv svega na Pornhubu je Laila Mickelwait koja je na Twitteru podijelila “osobnu pobjedu” – uklanjanje Pornhuba nakon što ga je prijavila. Tko zna koliko puta.

Ona stoji iza kampanje TraffickingHub koja želi uništiti PornHub koji “omogućuje, distribuira i profitira od silovanja, zlostavljanja djece, trgovine ljudima i seksualnog zlostavljanja baziranog na fotografijama”. Teške riječi.

Povezana je s kršćanskim grupama koje zagovaraju ukidanje bilo kakvog seksualnog rada i komercijalne pornografije. Mi kažemo “ne, hvala!”.

Pornhub je bio u problemima zbog ovakvih optužbi, neki članovi uprave su i odstupili, VISA i Mastercard su prestali surađivati s Pornhubom u procesu naplate… To je dovelo do promjene politike na jednoj od najposjećenijih stranica Interneta i definitivno najposjećenijoj u incognito modeu na internetskim preglednicima. Maknuli su mogućnost downloada videa i sada je dostupan isključivo sadržaj verificiranih korisnika – što znači da je velik broj videa uz koje smo odrasli postao dio povijesti.

Pornhubu ne treba Instagram da preživi, ali nam je tužno vidjeti ovakve situacije u kojima se Meta (kompanija u čijem su vlasništvu i Facebook i Instagram) zalaže za slobodu govora, čak i kada su u pitanju polarizirajuća mišljenja koja mogu uzrokovati ozbiljne posljedice (kao npr. hrpa neprovjerenih informacija o cijepljenju protiv COVID-a), a u ovakvim pitanjima dozvoljavaju manjim interesnim skupinama da diktiraju njihovu politiku. Dragi ljudi, seks je u redu, a Pornhub je here to stay.