Mix

Ipak nisu vanzemaljci: Pogledajte što su „neljudska” tijela o kojima se pričalo prošle godine

Izvanzemaljci
Izvanzemaljci Foto: Shutterstock/u3d/Canva
Misterij „neljudskih mumija“ nađenih u Peruu, koje je novinar i „stručnjak za NLO-e“ Jaime Maussan prozvao „vanzemaljskim tijelima“, tj. „neljudskim tijelima“, napokon je dobio rješenje.

Iako anegdote i svjedočanstva o viđenjima vanzemaljaca i NLO-a nisu nova stvar, javnost je u listopadu prošle godine, šokirala i nasmijala vijest o pronalasku dva „neljudska“ tijela za koje su spekuliralo da su tijela vanzemaljaca.

Nakon što su dva tijela pronađena u kartonskoj kutiji na lokaciji zračne luke u Limi, vijest o mogućem pronalasku vanzemaljskim tijela proširila se brzinom munje.

Tijekom predstavljanja pred kongresom, 70-godišnjak je, pod prisegom, tvrdio da se radi o stoljećima starim leševima vanzemaljaca pronađenim u rudniku u gradu Cusco.

„Ovi primjerci nisu dio naše zemaljske evolucije“, zaključio je tijekom svjedočanstva za kongres.

Pronalazak tijela tad je proglasio „najvažnijom stvari koja se dogodila čovječanstvu“.

Sada, nakon nebrojenih članaka, memeova i svjedočanstava raznih „stručnjaka“, potvrđeno je da su tijela napravljena od kostiju životinja i lijepila te nisu ostatci vanzemaljske vrste.

„To nisu vanzemaljci. To su lutke napravljene od životinjskih kostiju s ovog planeta spojenih modernim sintetičkim ljepilom. To je potpuno izmišljena priča“, rekao je Flavio Estrada, arheolog s peruanskog Instituta za pravnu medicinu i forenzičke znanosti.

Nakon forenzičke analize utvrđeno je da su za izradu „lutaka“ korištene kosti ptica, pasa i drugih životinja te sintetičko lijepilo, prenosi LADbible.com.