Ravno iz Shaolina

Jedne od najrjeđih tenisica uskoro u prodaji? Tenisice inspirirane legendarnim sastavom uskoro na policama

Članovi grupe Wu-Tang Clan i njihov logo i tenisice
Članovi grupe Wu-Tang Clan i njihov logo i tenisice Foto: wutangclan/Instagram
Legendarni sastav najavio novo izdanje svetog grala tenisica

Obožavatelji tenisica i hip-hopa sigurno su upoznati s jednim od najrjeđih izdanja tenisica, a da stvari budu još zanimljivije riječ o modelu Nike Dunk, koji je porastao u popularnosti kroz zadnjih par godina. Naravno popularnosti tenisica pridonio je i legendarni Wu-Tang Clan.

Nike je na svom profilu objavio video poznatog modela, a kako ne bi previše otkrili model, on je djelomično prekriven pčelama. Ipak na peti se nazire logo poznatog sastava, a oni su i označeni u objavi.


Wu-Tang Clan dosegao je legendarni status na hip-hop sceni, a grupa koju čine RZA, GZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God, Masta Killa i pokojni Ol' Dirty Bastard uz mnoga legendarna glazbena izdanja imaju priliku uživati i u legendarnom izdanju tenisica.

Njihove se Wu-Tang x Nike Dunk High smatraju jednim od najrjeđih, najpoželjnijih izdanja u povijesti tenisica. Navodno je napravljeno samo 36 pari, a u prodaju su puštene 1999. Rijetko tko se može pohvaliti ovim parom, a jedan od ponosnih vlasnika je Travis Scott, koji uz ljubav prema tenisicama dijeli i ljubav prema glazbi.

 

Wu-Tang Dunkice dolaze s gornjištem od kože s prepoznatljivim crnim i žutim naglascima, a popularni logo glazbene grupe nalazi se na peti i jeziku. S obzirom na njihov status svetog grala tenisica, taj je model iznimno cijenjen i na tržištu, gdje nerijetko postižu peteroznamenkaste cifre.

Jedan je par originalnog izdanje iz 1999. nedavno prodan za 50 tisuća dolara, prenosi nam Highsnobiety. Nadajmo se da Wu-Tang x Nike Dunks neće koštati ni približno toliko, kad i ako se vrate. Naravno, Nikeova misteriozna poruka sugerira da se tenisice vraćaju u prodaju, no ni jedna povezana strana nije otkrila previše detalja.


To znači da sada možemo samo čekati i, kako kaže njihova poznata pjesma C.R.E.A.M., ''get the money/Dollar dollar bill, y'all''.