Mix

KAKVA UTAKMICA! Bojan Bogdanović izrešetao protivnike – pala Oklahoma, pali i rekordi NBA lige

Bogdanović Utah Jazz Izvor Youtube
Bogdanović Utah Jazz Izvor Youtube Foto: Youtube Screenshot
Babo Beretta je izrešetao Oklahoma City Thunder iza linije za tri poena te je tako priskrbio svom Jazzu veliku pobjedu. I kako Bojan Bogdanović nije apsolutna zvijezda u hrvatskim medijima?

U nevjerojatnoj večeri je postigao 35 poena – od čega je zabio čak 11 trica. Putem su srušeni i neki rekordi.

Bogdanović je postao čovjek s najviše trica u povijesti Utah Jazza, a postao je i Europljanin s najvećim brojem trica u povijesti lige u jednoj utakmici.

Iako Steph Curry (opet) igra košarku života, Bogdanović je igrač s najviše trica u ovoj sezoni u jednoj utakmici. Još jedan rekord je izrazito zanimljiv – Babo je prvi košarkaš u povijesti NBA-ja koji je zabio 11 trica u utakmici bez ijedne dvice.

Ono što čitavu priču čini posebnijom – prije par večeri je u utakmici protiv Pelicansa postigao samo 5 poena, a šut za tricu mu je bio 1 od 11. Odlika velikih šutera je zaboravljanje na promašene šuteve i fokusiranje na iduću šut. Bogdanović je više puta dokazao da je veliki šuter, ali nakon ove večeri je ušao u povijest najveće lige na svijetu.

Utah Jazz se nalazi na četvrtom mjestu uvijek jake Zapadne konferencije. Phoenix Sunsi su im nedostižni s čak 51 pobjedom, ali još uvijek mogu preskočiti Grizzliese i Warriorse u borbi za playoff. Uz razigranog Bogdanovića i društvu – sve je moguće.