Potresne fotografije

Koronavirus pogađa samo stare? Snagator objavio kako ga je bolest uništila u 6 tjedana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izgledao je kao slika zdravlja, a onda mu je dijagnosticiran koronavirus.

Mike Schultz (43) medicinski je tehničar iz San Francisca koji je na Instagramu podijelio šokantne posljedice koje je na njega ostavio koronavirus. ''Mislio sam da sam dovoljno mlad i zdrav te da bolest neće utjecati na mene, no sada želim svima pokazati da nije tako'', iskreno je progovorio Mike, koji se osjećao nepobjedivo dok nije završio na respiratoru, piše BuzzFeed.

Schultz je iz San Fransisca doputovao u Boston 14. ožujka kako bi posjetio dečka, a dva dana kasnije završio je u bolnici. Par je tjedan dana prije bio u Miamiju na velikom festivalu na plaži. Iako je koronavirus već stigao u SAD, na plaži nije bilo nikakvih mjera suzbijanja širenja bolesti.

''Znali smo za koronavirus, no nije bilo izolacije niti su ljudi držali fizički razmak. Mislili smo da samo trebamo prati ruke i ne smijemo dirati lice'', priča Schultz. Kasnije je 38 posjetitelja festivala oboljelo od koronavirusa, a troje ih je preminulo.

Kada je Mike stigao u Boston, osjećao se loše, ali nije imao povišenu temperaturu. Dva dana kasnije završio je u bolnici jer počeo je osjećati teže simptome. Imao je temperaturu višu od 39 Celzijevih stupnjeva, poteškoća s disanjem, a pluća su mu se punila tekućinom.

Prvog dana u bolnici primio je kisik na nos, a onda je dobio i masku za kisik. Liječnici su mu nešto kasnije prepisali sedative i počeli planirati intubaciju. Schultz je na kraju proveo šest tjedana u bolnici, od čega četiri i pol tjedna na respiratoru, a vrlo vidljive posljedice podijelio je na Instagramu. Njegovo slikovito upozorenje koje sugerira da su riziku izloženi čak i oni koji izgledaju kao slika zdravlja možete pogledati u nastavku.