Mix

Martin Scorsese nije mogao spavati nakon gledanja ovog novog uznemirujućeg horora

scorsese pearl
scorsese pearl Foto: Youtube Screenshot
Martina Scorseseja ne doživljavamo kao nekog tko će pretjerano hvaliti suvremene filmove, ali je to možda trauma zaostala zbog njegovih kritika novog vala holivudskog stroja novca – filmova sa superjunacima.

Iznenadila nas je njegova recenzija novog filma studija A24 – Pearl. Pearl je prequel prošlogodišnjeg hita X, a Scorsese ga je nazvao duboko uznemirujućim, očaravajućim i divljim.

“Filmovi Tija Westa imaju energiju koja je rijetka u ovo vrijeme, pokreće ga čista, nerazvodnjena ljubav prema filmu. Možete to osjetiti u svakom kadru. (…) Pearl je divlji, očaravajuć i duboko uznemirujuć. West i njegova muza i kreativna partnerica Mia Goth znaju kako se poigravati sa svojom publikom… prije nego joj zabiju nož u prsa i počnu ga okretati.”

Dodao je i kako je bio oduševljen, zatim uznemiren, a zatim toliko potresen da je imao problema sa spavanjem. Nije mogao prestati gledati.

Film je zaradio više od 3 milijuna dolara u svom prvom vikendu prikazivanja. Mia Goth glumi Pearl, mladu ženu koja živi na izoliranoj farmi u ranim 1900-ima. Njezin san je postati filmska zvijezda, a napravit će sve da se njezini snovi ostvare.

Recenzije filma su pozitivne, a West i Goth planiraju završiti svoju horor trilogiju s filmom Maxxxine smještenim u osamdesete godine dvadesetog stoljeća.