Mix

Marvel gubi konce. Dokaz? Harrison Ford u MCU-u

harrison ford
harrison ford Foto: Youtube Screenshot
Marvel Studios i Kevin Feige su u prvih nekoliko faza MCU-a imali gotovo sve pod kontrolom, od križanja radnji do izbora glumaca. Jedini put kojeg se možemo sjetiti kad nisu dobro odigrali svoje karte je pregovor s Terranceom Howardom – tadašnjim War Machineom kojeg su zamijenili s Donom Cheadleom. Sada kada gledamo unazad, Howard nam ne nedostaje toliko, Cheadle je ultimativni Rhodes.

Nisu mijenjali glavne glumce kasnije, ali su uvlačili nove likove. Veliki problem ih je zatekao kada je Chadwick Boseman preminuo, glumac iza lika kralja T’Challe i utjelovljenje Black Panthera. Feige i društvo su izabrali kako žele poštovati Bosemana tako što T’Challinom liku neće tražiti zamjenskog glumca. U novom filmu Wakanda Forever ćemo vrlo vjerojatno saznati u nekoliko rečenica dijaloga kako je T’Challa umro.

Marvel nije izabrao istu stvar napraviti s preminulim Williamom Hurtom koji je glumio generala Thunderbolta Rossa. Njega će u potpunosti zamijeniti s Harrisonom Fordom – neće u pitanju biti novi lik već isti lik kojeg tumači drugi glumac. Jasno nam je da Hurt nije imao jednak utjecaj na prodaju karata kao Boseman u ulozi Black Panthera, ali čini se da se ne mogu odlučiti te da je MCU toliko narastao da će se propusti početi nizati.

Thunderbolta Rossa, a samim tim i Harrisona Forda ćemo imati priliku vidjeti u četvrtom nastavku Captain Americe.

A dokaza da Marvel gubi konce ni ne trebamo – čitava četvrta faza je dovoljna. Veći dio smo odgledali jer smo navikli na Marvelov sadržaj, ali smo onda u procesu shvatili da ne možemo i ne trebamo gledati sve jer kvaliteta značajno opada. She-Hulk nismo ni pogledali. Vjerojatno ni nećemo.