Mix

Maske ti idu na živce? Poznati proizvođač ima SF masku s mikrofonom, zvučnikom i pročišćavanjem zraka

LG maska
LG maska Foto: LG
LG se povukao iz svijeta smartphonea, ali nisu stali s inovacijama na drugim poljima. Sada sve više guraju svoju novu high-tech masku za lice koja pročišćava zrak. Ime joj je LG PuriCare Wearable Air Purifier. Žao nam što nisu još malo novca uložili u neke copywritere da smisle neko kraće, ljepše i pamtljivije ime.

U prodaju će biti puštene u kolovozu, za početak u Tajlandu, a nakon toga i na drugim tržištima – sve u dogovoru s donositeljima regulativa. Osim pandemije, tu je i sve veće zagađenje zraka kao dobar razlog za nošenje ove maske. U LG-ju očito smatraju da je potreba za ovakvim proizvodima sve veća, zato se i klade na ovu masku.

Zamjenjivi zračni filteri su tu, ventilatori također, maleni motor koji sve pokreće, a ugrađeni su i mikrofoni i zvučnici kako bi sve svakom vlasniku maske pojačao glas. Nije loša ideja, dosadilo nam je da prodavačice na sva naša pitanja reagiraju sa “MOLIM???”

Maska se puni 2 sata putem USB-a, a u LG-ju tvrde da ovu masku možeš nositi i do osam sati bez ikakvih problema. Uostalom najbolja maska je ona koju možeš nositi, a da te ne smara. To bi mogla biti ova – ako ju ikad uspijemo isprobati, prenesemo dojmove.