Mix

Mislili smo da je hype oko Transformersa nestao. Zasjeli na vrh kino-blagajni. Prešišali i Spider-Mana

Transformers_ Rise of the Beasts
Transformers_ Rise of the Beasts Foto: Youtube Screenshot
Transformersi su vrlo brzo počeli smarati svojim ekranizacijama. Kada se prvi igrani film pojavio, bili smo sretni jer su nas dobili na nostalgiju. Što je vrijeme više odmicalo, franšiza je postajala besmislenija. Bumblebee je bio nešto manja priča koja nas je, pogađate, dobila na nostalgiju. Kada je najavljen Tranformers: Rise of the Beasts, u nama se pojavila iskra nade. Znači li to da ćemo vidjeti bića iz Beast Warsa, izrazito rudimentarne 3-D animirane serije iz devedesetih? Nakon trailera smo skužili da će biti baš tako.

I evo… U prvom vikendu prikazivanja, Transformersi su zasjeli na tron američkih, ali i globalnih kino-blagajni.

Film je zaradio 60.5 milijuna dolara na američkom tržištu te jedva pobijedio Spider-Mana u njegovom drugom tjednu prikazivanja. Na međunarodnom tržištu je film zaradio dodatnih 110 milijuna dolara, piše Variety. Jednostavna matematika kaže da je globalna zarada nakon prvog vikenda prikazivanja 170.5 milijuna dolara. Fino!

Film je smješten u 1994. godinu te je u kronologiji franšize prequel svim filmovima, osim Bumblebeeju. Soundtrack je vrhunski i savršeno pozicionira gledatelja u 1994. godinu, film je klasična bezmozgovna razbibriga koja će probuditi dijete u vama. Ako se možete odvojiti od suvremenog cinizma. Glavnu ulogu glumi Anthony Ramos koji se već neko vrijeme zagrijava za preuzimanje Hollywooda ulogama u serijama She’s Gotta Have It i In Treatment, brodvejskom mjuziklu Hamilton te filmskom mjuziklu In The Heights. Ono što nas je posebno razveselilo je uloga Tobeja Nwigwea, hjustonskog repera kojeg smo mogli gledati i u Netflixovoj seriji Mo. Ispred ove dvojice su velike stvari.

Na drugom mjestu američkog box officea se smjestio Spider-Man: Across the Spider-Verse sa svega pet miilijuna manje od Transformersa. Zarada se zaustavila na 55.4 milijuna dolara. Film je na globalnoj razini sa zaradom od 390 milijuna dolara u ukupno u samo 12 dana već prešišao prvi film Into the Spider-Verse koji je u čitavoj kino-distribuciji zaradio 377 milijuna dolara.

Mala sirena je zaronila na treće mjesto s novih 22.8 milijuna dolara na američkom tržištu. Na četvrtom mjestu se još uvijek drže Čuvari galaksije Vol. 3 s novih 7 milijuna dolara, a peti je horor The Boogeyman sa zaradom od 6.9 milijuna dolara.