Mix

MMA borac na TikToku recenzira hranu malih restorana i tako im diže popularnost!

Keith Lee
Keith Lee Foto: Youtube Screenshot
MMA borac Keith Lee neočekivano je postao TikTok zvijezda koja svojim recenzijama hrane pomaže spasiti male restorane od propasti u današnjoj ekonomiji, prenosi talkSPORT.

Bivši borac Bellatora i brat bivše zvijezde UFC-a Kevina Leeja je postao jedan od najutjecajnijih svjetskih ocjenjivača hrane zahvaljujući TikToku.

Naime, nakon što ga je otpisao jedan od najvećih rivala UFC-a, 26-godišnjak je svoje slobodno vrijeme uložio u TikTok, koji je isprva počeo koristiti kao sredstvo prevladavanja svoje socijalne anksioznosti i straha od javnog nastupa.

Premotajmo godinu dana kasnije: Keith ima 7,8 milijuna pratitelja na platformi i pomogao je spasiti nekoliko posrnulih tvrtki.

Testirajući male restorane koji su na rubu kolapsa Lee pokušava otkriti zašto se točno nalaze u problemima te im daje povratne informacije o kvaliteti hrane, korisničkoj službi i marketingu u svojim videozapisima koji su dobili 291,3 milijuna lajkova.

Pizzeria Frankensons iz Las Vegasa nedavno mu se obratila jer se borila s plaćanjem najma pa su se poduzetnici nadali se da bi im borac mogao pomoći u dobivanju prijeko potrebnog publiciteta.

Drugi im je influencer na društvenim mrežama pokušao naplatiti 2.600 dolara – za što Lee nije uzeo ni lipe/centa/peni te je čak kupio svu hranu iz vlastitog džepa prije nego što je pred kamerom i svojim pratiteljima pojeo nekoliko stavki s jelovnika.

@keith_lee125

Frankensons Pizzeria Taste test 💕 would you try it ? 💕 #foodcritic

♬ original sound – Keith Lee

Samo 24 sata kasnije, pred Frankensonsom se stvorio red čekanja koji je trajao cijeli dan te su se s 2000 pratitelja u istom danu popeli na njih 70.000. Trenutno imaju preko 400 tisuća pratitelja!

Bit će da se dobar glas stvarno daleko čuje. Toliko daleko da je pizzeriji to stvorio potražnju s kojom nije mogla izaći na kraj!

@frankensons

Please be understanding and patient. Thank you 💚

♬ Aesthetic – Devonte Mayo

Sada, YouTuber MrBeast želi da Lee recenzira njegove Feastables čokoladice, na što je skromni Keith pristao uz tri uvjeta – koji se također tiču podupiranju tuđih, a ne vlastitih karijera.

Uz ovakav uzlet online “karijere”, neki bi pomislili da je “Killa” možda spreman i napustiti MMA, ali to se neće dogoditi tako skoro.

Za MMA Fighting izjavio je da se planira boriti barem jednom ili dva puta ove godine.

Trenutno ima puno ostalih poslovnih ponuda, a dosta ih je već i sklopio, pa želi dobro razmisliti o tome što želi od života prije nego što se u potpunosti preda borbi. Ali jednom kada borba dođe na red, onda možemo biti sigurni da će biti posvećen isključivo njoj, poručio je Lee.