Najbogatija ili ne i najpoznatija

Najbogatiji glumica na svijetu teška je između 3 i 8 milijardi eura! Možete li ju prepoznati

Glumica Jami Gertz na utakmici i sa suprugom Tonyjem Resslerom
Glumica Jami Gertz na utakmici i sa suprugom Tonyjem Resslerom Foto: atlhawks/Instagram
Prepoznajte li ovu glumicu? Ona je najbogatiji glumac na svijetu

Kada pomislimo na najbogatije glumce svijeta, postoji nekoliko imena koji nam padnu na pamet. Bilo da su svoje bogatstvo stekli glumom, produkcijom ili drugim filmskim djelatnostima, neki se glumci jednostavno kupaju u novcu.

Sigurno pogađate tko bi mogao biti najbogatiji glumac, a neka od prvih imena su vam možda Tom Cruise, Jennifer Lopez ili Arnold Schwarzenegger, no ipak nitko od njih ne može se pohvaliti baš tolikom vrijednosti.

Umjesto toga, najbogatiji glumac na svijetu u posljednje je vrijeme prilično neaktivan u industriji, ali to joj ne utječe na prihode. Glumica koja se može pohvaliti najvećim iznosom je američka glumica Jami Gertz. Bar tako ističe stranica Celebrity Net Worth, koja njezino bogatstvo procjenjuje na 8 milijardi dolara, a takvo mišljenje ne dijele drugi portali koji procjenjuju kako je ta brojka nešto manja.  

Svoje je najveće uloge glumila u 80-ima i 90-ima, a uz filmska platna, pojavljivala se i na TV ekranima. Šesnaest svijeća (Sixteen Candles), Izgubljeni dječaci (The Lost Boys) neki su njezini poznati filmovi, a pojavljivala se i popularnim serijama poput Moderne obitelji i Ally McBeal.

Iako popularne, nije baš moguće da su joj te uloge donijele ovakvu zaradu, a tajna njezina uspjeha leži u drugim izvorima prihoda. Ona i njezin suprug vlasnici su djela NBA momčadi Atlanta Hawksa i manjinski vlasnici tima Milwaukee Beaversa.

Iako mnogi govore kako se obogatila udajom za bogatog investitora Tonyja Resslera, njoj novac nije toliko bitan, a svojevremeno su njezin suprug i ona, bili najveći donatori sredstava u dobrotvorne svrhe, a njihov humanitarni rad najčešće se odnosi na umjetnost, obrazovanje, zdravstvo i još puno toga.

Dok ljudima danas možda nije poznata po svojoj glumi, ona je akumulirala ogromno bogatstvo, a njezina je filantropija možda ono što je čini posebnom.