Mix

Najteža vježba za trbušnjake ikad. Samo rijetki je mogu izvesti

Matt Bassetta vježba ttrbušnjake
Matt Bassetta vježba ttrbušnjake Foto: Instagram screenshot
Ljeto je stiglo, a samim time i mogućnost da na plaži pokažete svoje isklesano tijelo koje ste trenirali tijekom godine. Ako postoje oni koji i dalje nisu zadovoljni svojim tijelom, mogli bi se okušati u ovoj ubojitoj vježbi koju je izmislio policajac i osobni trener Matt Bassetta.

On je u svoj režim treninga uvrstio najtežu vježbu za core koju smo ikada vidjeli. Vježba je vrlo slična hanging leg raiseu te se bazira na istom principu, samo puno puno teže. Matt se u ovoj vježbi drži za šipku s nogama pod kutom od 90 stupnjeva i na njima nosi uteg težine nešto veće od 10 kilograma. Možemo reći kako to nalikuje izdržaju, ali sa puno većom aktivacijom bicepsa i podlaktice.

Da stvari još malo oteža, Matt uteg prebacuje i okreće u zraku prilikom izvođenja pokreta. Stoga za ovu vježbu nije samo potrebna surova snaga, iako to nije na odmet, već i vještina izvođenja vježbe. Nikako se ne preporučuje neiskusnim vježbačima, a i oni iskusniji imati će u početku problema sa izvođenjem ove vježbe.

Kako izgleda vježba možete pogledati u videu ispod.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Fit4dutycrew (@fit4dutycrew)

Matt je inače poznat po nekonvencionalnim vježbama kojih mu je pun Instagram, a nakon ove javili su se i oni koji sumnjaju kako koristi lažne utege. U videu iznad vidi se kako prvo stavlja utege na vagu, a potom izvodi vježbu, čime je razoružao kritičare.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Fit4dutycrew (@fit4dutycrew)