Mix

Ništa od Henryja Cavilla kao Supermana, ali nazire se novi hit

superman
superman Foto: Youtube Screenshot
Ipak ništa od Henryja Cavilla kao Supermana. Baš kada smo ga vidjeli u post-credit sceni u filmu Black Adam, baš kada je dio dvorane počeo pljeskati, dolaze ove tužne vijesti. Nismo toliko tužni bili kada smo čuli da je Wonder Woman 3 završio u košu. Više nećemo vidjeti Cavilla kao Supermana. Ali gospodin Cavill već ima druge planove.

Ipak ništa od Supesa!

Henry Cavill je bio savršen izbor za ulogu Supermana. Zack Snyder je iskopao dijamant kada je Cavilla izabrao za svoj projekt Man of Steel. Cavill utjelovljuje sve što je dobro u vezi DCEU-a, a znate i sami da nema baš puno toga dobrog.

Cavill je na Instagramu najavio mirovinu, barem što se tiče uloge velikog izviđača u plavom.

„Ipak se neću vratiti kao Superman. Nakon što mi je studio rekao da najavim svoj povratak u listopadu, ove vijesti mi nije lako priopćiti, ali to je život. Izmjena u redovima je nešto što se događa. Poštujem to. James i Peter trebaju izgraditi čitav svemir. Želim njima, i svima uključenima u ovaj novi svemir svu sreću.”

Dodao je i kako je možda prošlo njegovo vrijeme da nosi crveni plašt, ali da neće nikada proći za ono što Superman predstavlja.

James Gunn je čovjek koji je Marvelove čuvare galaksije pretvorio u superzvijezde, a i revitalizirao DC-jev The Suicide Squad (te Peacemakera). Sada je na njegova leđa pao zadatak pretvoriti DC-jev filmski svemir u Pepeljugu filmske industrije, onu dotjeranu, u staklenim cipelicama.

Čini se da će se Gunn fokusirati na ranije Supermanove dane, a to znači i novog glumca. Supermana smatra ogromnim prioritetom, ako ne i najvećim.

A što će Cavill?

Cavill se nedavno povukao i iz snimanja Netflixove ekranizacije Witchera, a zamijenio ga je Liam Hemsworth. Sada ipak ništa od novih nastavaka Supermana. Što je iduće?

Cavill je već neko vrijeme poznat kao ogroman fan tabletop igre Warhammer. Graham Norton ga je ismijavao zbog toga jer su u pitanju malene figure koje se skupljaju i vlastoručno bojaju, ali je Internet ostao oduševljen njegovim hobijem.

U jednom od recentnijih intervjua tijekom Cavillove promocije filma Enola Holmes 2, novinar ga je upitao specifično pitanje vezano za Warhammer. Cavillovo lice se ozarilo, ali je ubrzo shvatio kako je netko drugi smislio to pitanje, a ne sam novinar. Imamo i video.

Amazon je u završnim pregovorima za otkup prava na TV seriju, ali situacija izgleda obećavajuće za Cavilla koji odjednom ima puno više vremena za sebe i svoje hobije. Već je najavio vezanost za projekt.

Krimi-dokumentarci bazirani na istinitim događajima, sportski dokumentarci i animirane serije su zavladale svim streaming servisima, ali čini se da se prava bitka vodi na polju ekranizacija fantasy djela. Amazon je izdvojio čitavo bogatstvo kako bi osigurao prava na svijet Gospodara prstenova, a kada bi mogli zacementirati dogovor s Warhammerom i ljubimcem Interneta Cavillom — to bi im moglo osigurati prednost nad konkurencijom.