Mix

OKLADA I POL Nekoć najjači čovjek na svijetu izgubio boksački meč pa istetovirao nešto nevjerojatno

Thor i Hall u boks meču
Thor i Hall u boks meču Foto: YouTube screenshot
Ako vas je zaobišlo – nedavno se održao boks meč dvojce najjačih ljudi na planeti. Ne, ne govorimo o dvoboju Tyson Furya i Dillian Whytea, niti o borbi Gennady Golovkina i Ryota Murate. Riječ je o borbi dva gorostasa, Thora Bjornssona, poznatijeg kao Mountain, i Eddieja Halla. Obojica su vrlo uspješni powerlifteri te su se više puta izravno borili jedan protiv drugoga za titulu najsnažnijeg čovjeka na svijetu. Upravo tu je sve i počelo.

Kronika sukoba otprilike ide ovako, u početku Eddie i Thor krenuli su kao kolege powerlifteri, što je kasnije preraslo u prijateljstvo. No sve se promijenilo kada je Eddie Hall 2017. godine osvojio prestižnu titulu World’s Strongest Man nakon što je sucima ukazao kako je Thor u disciplini podizanja tereta iznad glave varao, odnosno skratio pokret. Eddie je time zauzeo prvo mjesto, a Thor se odbio rukovati s pobjednikom.

Nešto kasnije Hall je srušio svjetski rekord u mrtvom dizanju podignuvši nezamislivih 500 kilograma na službenom natjecanju te se time oprostio od sporta. Kako bi pokazao da je jači, Thor je 2020. godine u svojoj vlastitoj teretani objavio video u kojemu tvrdi da je u mrtvom dizanju srušio Hallov rekord podignuvši 501 kilogram. Naravno, to je podiglo veliku buru u svijetu powerliftinga gdje su mnogi izašli sa tvrdnjama kako je Thor varao te da Hallov rekord ipak nije srušen. I sam Hall na svojem YouTube kanalu napravio je nekoliko videa u kojima je detaljno opisao zašto smatra kako je Thor koristio lažne utege.

Takve prozivke nisu legle Thoru, a kako bi riješili svoje nesuglasice, pristali su na boks meč koji se održao u Dubaiju 19. ožujka ove godine. Na kocki je bila velika stvar – gubitnik mora istetovirati ime suparnika i dodati da je on najjači čovjek na svijetu.

Thor je dva puta rušio Halla te je na kraju uvjerljivo slavio na bodove. Tako je došao dan za ispunjenje oklade. Eddie Hall bio je od riječi i zaista je istetovirao „Najjači čovjek na svijetu Hafthor Bjornsson“. Sve to pokazao je u kratkom videu koji možete pogledati ispod.