Mix

Pogledajte nevjerojatnu transformaciju Brendana Frasera za film The Whale!

whale oscar
whale oscar Foto: Youtube Screenshot
Prošlogodišnji film redatelja Darrena Aronofskoga kojime se Brendan Fraser nakon godina izbivanja s filmskog platna napokon vratio u svoj svojoj slavi prati priču povučenoga, morbidno pretilog predavača engleskog jezika od skoro 300 kila koji pokušava obnoviti odnos sa svojom otuđenom kćeri tinejdžericom.


Čim se počelo raditi na filmu oko cijele priče stvorio se veliki hype – prvo jer su svi jedva čekali opet vidjeti Frasera u ozbiljnoj drami, a onda i zbog Aronofskoga kojemu nitko neće zaboraviti Requiem for a Dream zahvaljujući kojemu je Jennifer Connelly zaradila i nominaciju za Oskara u kategoriji najbolje glavne glumice.

Fraser je već pokupio nekoliko nagrada za svoju izvedbu u povratničkom hit filmu, ali su svi htjeli znati hoće li kući odnijeti i Oscara. (opaska urednika nakon dodjele Oscara — hoće!) Sam film do sada je ovojio 40 nagrada i 114 nominacija u različitim kategorijama.

Međutim, ako skrenemo s lica u filmu na ruke iza filma – definitivno treba dati zasluge ljudima koji su radili na Fraserovoj šminci. To je na sreću prepoznato i nagrađeno nominacijom za Oskara u kategoriji najbolje šminke i frizure.

Fraser je u “odijelu” bio od glave do pete, za cijelo vrijeme snimanja, a proces sastavljanja dijelova u cjelinu bio je iznimno naporan, a čemu imamo priliku svjedočiti zahvaljujući Aronofskome koji je cijeli proces vjerno kačio na instagram.

Šef šminke Adrien Morot “sastavljao” je Frasera satima svaki dan prije početka snimanja, a u stvaranju savršene iluzije pomagalo mu je još nekoliko umjetnika.

Kad se male ruke slože, nastane film zbog kojeg su svi na dobitku.

Ako još niste pogledali, a u potrazi ste za pričom koja vas ne ostavlja ravnodušnima, onda vam The Whale definitivno može ponuditi takvo iskustvo. Uostalom, brat Fraser je dobio i Oscara za najbolju mušku glavnu ulogu!

Ako želite više pročitati o ovogodišnjoj dodjeli, možete to napraviti OVDJE.