Mix

Posao budućnosti: Rad od kuće, fleksibilno radno vrijeme i satnica koja iznosi više od 200 eura!

Dobro plaćeni posao
Dobro plaćeni posao Foto: Canva
Potreba za stručnjacima u polju marketinga i digitalnog marketinga, posebno se razvila tijekom pandemije Covida-19. U tom trenu, većina poduzetnika je shvatili značajnu prednost rada od kuće i iskoristila karakteristike digitalnog poslovanja, oglašavanja i prodaje.

Karijera u digitalnom marketingu proglašena je jednom od najtraženijih i najbrže rastućih, prenosi LinkedIn, a ovaj posao savršen je za sve koji su privrženi obavljanju poslovnih obveza iz udobnosti vlastitoga doma te radu putem digitalnih platformi i računala.

Velik dio stručnjaka u digitalnom marketingu svoje usluge nudi putem platformi za freelance rad, poput platforme Fiver pa im je radno vrijeme fleksibilno.

U posljednjih šest mjeseci, na ovoj platformi je zabilježen rast stalne potražnje za marketinškim talentima od 640%, a neki od njih svoje usluge naplaćuju i više od 200 eura po satu, prenosi cnbc.com.

Iako neki marketinški poslovi zahtijevaju službeno obrazovanje, ono nije uvjet za izgradnju uspješnu karijeru menadžera za digitalni marketing.

Ako posjedujete potrebne tehničke vještine, poput razumijevanje SEO-a, analize podataka i baratanja društvenim medija, najčešće posao možete obavljati i bez diplome prvostupnika, tvrdi Toni Frana, stručnjak za karijeru.

Digitalni marketing područje sa sve većim utjecajem jer brendovima, tvrtkama i pojedincima nudi priliku da dosegnu masovnu publiku uz vrlo malu potrošnju. Potražnja za stručnjacima u ovom polju, neprestano raste pa nije čudo da ovu karijeru mnogi nazivaju karijerom budućnosti.