Mix

Proveo 20 godina u zatvoru, kad je izašao – otvorio sobu za razbijanje koja je HIT!

anger room
anger room Foto: Instagram Screenshot
Jedan bivši zatvorenik se odlučio na zanimljiv poslovni potez – otvorio je sobu bijesa u koju dođeš kad nešto želiš razbiti. Dobiješ bejzbolsku palicu i porazbijaš sve oko sebe – printere, usisavače, posuđe…

Njegovo ime je Janne Raninen, na leđima mu je 44 godine, a osuđen je za dva ubojstva te je zbog tog proveo značajno vrijeme u zatvoru. Otvorio je “Raivoomo” (centar za bijes) prije dva mjeseca novcem koji je posudio od prijatelja. Od otvaranja je neprestano bukiran, očito je da pristojni Finci trebaju ispušni ventil.

Raninen drži predavanja za mlade ljude kako bi ih pokušao odmaknuti od života u bandama, a ovim putem pokušava otplatiti svoj dug društvu. Možda je i pandemija razlog uspjeha Raninenove poslovne ideje. Ovakve “sobe za bijes” su hit i u drugim dijelovima svijeta, a ako vam se ovo čini zanimljivo – postoji i u Zagrebu soba za razbijanje. Baci jedan Google Search i onda ćeš moći čekićem kirurški precizno razmontirati stari printer da mu se osvetiš za sve printere koji nikad ne rade isprve. A možeš na njemu izbaciti i neke druge frustracije.

I za kraj – legendarna scena iz Office Spacea. Čisto da se podsjetiš kako je dobar osjećaj.