Mix

Savršen kino-ugođaj u... novom, potpuno električnom BMW-u i7?

BMW i7
BMW i7 BMW
\\folder\galerija Galerija BMW i7 BMW i7 Foto: BMW BMW i7 2 BMW i7 2 Foto: Folder.hr BMW i7 3 BMW i7 3 Foto: Folder.hr +4 BMW i7 4 Galerija
BMW se ozbiljno kladi na svoju i-diviziju, ogranak koji dizajnira i slaže električna vozila. i3 je bio simpatičan hit, futurističko dizajniran maleni gradski automobil s čudnim vratima, toliko futuristički da su ga koristili u Amazonovoj seriji Upload kao autonomno vozilo budućnosti.

2021. je BMW predstavio iX, ali su se sada odlučili baciti na limuzine. Ne pričamo o limuzinama za mladence već o limuzinama za poslovne ljude, a kod nas i kriminalce u odijelima na visokim pozicijama.

Mercedes ih je prestigao sa svojim EQS-om na struju, ali BMW ozbiljno uzvraća udarac. Potpuno električni i7 je stigao na velika vrata, prekrcan tehnologijom. Ono što će svakako najviše oduševiti i poznavatelje i nepoznavatelje automobila je Theater Screen sustav – 31-inčni 8K pametni display spojen s Bower&Wilkins Diamond Surround Sound sustavom. Dosta nam je bilo ugrađenih ekrana u naslone prednjih sjedala, ovo nam je puno više seksi.

Display se uvlači u krov kada nije u upotrebi. Nije nam dobro! Možda ne zvuči najudobnije gledati film od tri sata na stražnjim sjedalima automobila, ali ipak je to i7, iskustvo izgleda bolje nego u našim dnevnim sobama. Vjerujemo da se navikneš na blizinu ekrana. Ovaj ekran ima ugrađenu i kameru pa možeš odrađivati videokonferencije – iako to ne bismo preporučili, treba nekad i odmoriti od posla.

Na stražnjim vratima se nalaze i touchscreenovi nalik na smartphone uređaje.

Auto je ogroman. Dugačak je čak 5.5 metara, ali to mu i omogućuje već spomenuti Theater Screen sustav. U suprotnom bi sve bilo skučeno.

Prvi i7 koji dolazi na tržište je i7 XDrive60, a stiže već iduće godine. Normalnom upotrebom autombila biste mogli dobiti nešto manje od 500 kilometara dosega na jednom punjenju. Od nule do stotke ide za 4.7 sekundi. “Sedmica” je oduvijek bila simbol luksuza i ukusa, ali ovo je next level.

Cijena? 120 tisuća dolara na američkom tržištu, za Europu ćemo uskoro saznati. Hoće li se neki od hrvatskih političara odlučiti na štednju tako što se vozi na struju, ali splashati bijesne novce za ovo vozilo? Iskreno nas zanima. To nam je valjda jedina šansa da ga vidimo uživo.