Mix

Serija “Halo” bazirana na gaming hitu postaje jedna od najskupljih ikad

Halo postao jedna od najskupljih serija
Halo postao jedna od najskupljih serija Foto: YouTube screenshot
Poznata igra Halo napokon je dobila i televizijsku premijeru prošlog tjedna kada je debitirala s prvom epizodom naziva Contact. Sa početkom izlaska prve epizode, u javnost je počelo isplivavati sve više detalja o tome što se odvija iza samog ekrana. Tako je iscurio i podatak kako je za izradu jedne epizode bilo potrebno 10 milijuna dolara, što Halo stavlja uz bok Igri prijestolja i njihovom budžetu po epizodi. Kada se sve zbroji prva sezona ovog Paramountovog hita trebala bi iznositi 90 milijuna dolara te bi time postala jedna od najskupljih u povijesti Hollywooda.

Nije serija Halo skupa isključivo zbog mnoštva specijalnih efekata koje koristi, dobar dio proračuna potrošen je i na pisanje scenarija, točnije nacrta scenarija kojih je bilo, ni manje ni više nego – 265! Ako vam se to čini kao apsurdno velika brojka za dvije sezone koliko je predviđeno da bi Halo trebao imati, što bi tek rekli na to da se 265 scenarija odnosi samo na prvih devet epizoda prve sezone. Imajte ovaj podatak na umu kada vam sljedeći put netko kaže kako ste neodlučni.

Od 265 nacrta scenarija čini se da Paramount nije pogodio najbolji jer su, nakon debija prve epizode, stigle i reakcije koje su, najblaže rečeno, podijeljene. Dok su hardcore fanovi razočarani radnjom koja ne prati mitologiju prikazanu u igri, već posebnu priču inspiriranu djelom te mitologije, oni nešto umjereniji pak smatraju kako je Halo ponudio sasvim dovoljno za prvu epizodu. Kada se sve to uzme u obzir, najbolji rezime pomiješanih reakcija publike vidi se u ocjeni na najpopularnijoj stranici za ocjenjivanje filmova i serija, IMDb, gdje ocjena prve epizode iznosi 7,1. Ako to možemo prenijeti u opisnu ocjenu, bilo bi to – dobro, ali može i bolje.